Historiek

1970-1971.jpg
1964-1965.jpg

Op 12 februari 2014 bestond Volleyteam KNACK ROESELARE 50 jaar (gesticht op 12 februari 1963 – in competitie gestart in het seizoen ‘63-‘64). Het kreeg daarvoor in april 2014 de titel Koninklijke toegekend. Het ploegje dat door enkele vijfdejaarsleerlingen van de Roeselaarse Broederschool ontstond onder de naam The Jets heeft ondertussen een lange geschiedenis achter de rug. Van schoolploegje op de speelplaats in de Mandellaan evolueerden The Jets tot Knack Volley Roeselare, een vaste waarde in de nationale en Europese volleybalcompetities.

 

De voorbije vijfendertig jaar (in Ereklasse sinds het seizoen ’82-‘83) zijn een duidelijke illustratie van dit constante niveau, een gevolg van een doorgedreven professionele aanpak die de club in al zijn geledingen kenmerkt sinds begin de jaren negentig. In de loop van de jaren maakte de nostalgie naar de pionierstijd plaats voor de zakelijke nuchterheid van de moderne bedrijfswereld.

 

Met succes want in de Roeselaarse prijzenkast prijken ondertussen ELF landstitels, TIEN nationale bekers en ZEVEN supercups. Europees staan er bijna ruim 200 wedstrijden op de teller waaronder meer dan 100 wedstrijden in de Champions League, 5 Europese Final Fours en één Europese Beker als winnaar van de Top Teams Cup in 2002, nog steeds een unicum in het Belgisch mannenvolleybal.

Palmares

Champion

1988-1989

1999-2000

2004-2005

2005-2006

2006-2007

2009-2010

2012-2013

2013-2014

2014-2015

2015-2016

2016-2017

 

Cup-winner

1988-1989

1989-1990

1993-1994

1999-2000

2004-2005

2005-2006

2010-2011

2012-2013

2015-2016

2016-2017

 

2017-2018

 

Supercup-winner

2000-2001

2004-2005

2005-2006

2007-2008

2010-2011

2013-2014

2014-2015

Final Four

1994-1995

1997-1998

1998-1999

2001-2002

Europese uitslagen

December 2017:

Start 29ste Europese campagne (209 Europese wedstrijden gespeeld)

Start 16de Champions League campagne (118 Champions League-matchen gespeeld)

 

download hier alle Europese uitslagen van KNACK ROESELARE

Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.