Home | Nieuws jeugd | 09/02/17 Het Nieuwsblad : Coach Dirk Courtens

09/02/17 Het Nieuwsblad : Coach Dirk Courtens

09/02/2017

Dirk Courtens is vol lof voor de mentaliteit van zijn spelers: “Ze zijn zo mogelijk nog gedrevener dan vorig seizoen.Werken met deze leergierige jonge gasten is heel ...

plezant.

Ei zo na slaagde het jonge Roeselare B van trainer-coach Dirk Courtens er zaterdag in om ongeslagen leider Marke-Webis B de eerste nederlaag van het seizoen aan te smeren.

Als assistent van Jan Van Huffel, trainer van Marke-Webis A, en ex-trainer van Marke-Webis B heeft Dirk Courtens uiteraard banden met de Kortrijkse fusieclub.

“Het is intussen toch al vier jaar geleden dat ik trainer was bij Marke-Webis B", weet Courtens. “Uiteraard ken ik er nog heel veel mensen, zoals hun huidige trainer-coach. Zo ben ik ervan overtuigd dat vriend Dieter Vandenbroucke er niet gerust op was voor de wedstrijd. Terecht zo blijkt uit de match. Zonder die dolle fase in de tiebreak waarin hun receptie-hoekspeler Niels Holvoet zowat alles scoorde lagen zij er op, zeker weten.”

“Natuurlijk was ik tevreden met de prestatie van mijn ploeg, ondanks de tiebreaknederlaag”, vervolgt de Roeselaarse trainer-coach. “We liepen tot 1-2 uit bij de leider en in de vierde set was het alle hens aan dek bij Webis dat slechts met 25-23 de tiebreak kon afdwingen. In de vijfde set hielden we stand tot 8-7 vooraleer we moesten plooien voor het aanvallend geweld van Niels Holvoet.”

“Als trainer is het heel plezant om met zo’n leergierige en gedreven groep jonge gasten te werken”, besluit Dirk Courtens. “Ze zijn zo mogelijk nog gedrevener dan vorig seizoen.”

“Het doel is om die groep samen te houden, nog beter te laten worden en misschien eens een titel of minstens een promotie te realiseren. Ook in deze competitie zijn we zeker nog niet aan het uitbollen. Degradatiezorgen hebben we al lang niet meer. We mikken nog naar de vijfde plaats.”

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.