Home | Nieuws | 2018, het jaar van de durvers

2018, het jaar van de durvers

01/01/2018

Ik wens jullie allen en jullie families, in naam van onze Raad van Bestuur, van harte en heel genegen een gezond en liefdevol 2018 toe.

Waarom niet eens een jaar van durf vol uitdaging, verrassing, vernieuwing, waarin we durven grenzen verleggen, bijvoorbeeld door onszelf het geschenk te geven van het vergeven en van de vriendelijkheid in alles. Een bruisend jaar met memorabele momenten die we samen delen, zoals een zesde titel op rij.

 

Kortom, mag ik jullie een One Team One Family jaar toewensen? 

2017 was al een Grand Cru jaar om te koesteren met sportief een vijfde titel op rij, bekerwinst en een achtste plaats in de Champions League. Het was een jaar met sportieve successen bij de jeugd. Nooit eerder kwam een speler van de Knack Volley Academie zo dicht bij de Ligaploeg. Dat voorbeeld zal jongeren motiveren om verder te gaan. We zijn op goede weg en mits verfijning zullen we stappen zetten richting doorstroming.

 

2017 was een mijlpaal in de club. We hebben een zaadje geplant van een amandelboom met speciale kwaliteiten. Als ik vorig jaar de vraag kreeg waar onze slogan One Team One Family voor stond, dan kreeg ik nu de vraag of het wel nodig is, of we niet overdrijven en beter stoppen met erover te spreken? Als ik de vraag stelde of er mensen waren die de cursus grensoverschrijdend seksueel gedrag wilden volgen om jongeren veilig te laten sporten, dan kreeg ik nu de vraag of we niet het risico lopen dat er misbruik kan zijn door onschuldigen te beschuldigen? Heel goeie vragen. Het antwoord is alsof je de vraag zou stellen of de kwaliteit van het graan en de gist belangrijk zijn om brood te maken. De ingrediënten zaten er altijd in, al van in 1964, we hebben het recept uitgeschreven en gedeeld. En spreken we over het risico op obesitas als zij die honger hebben gespijsd worden? De vraag is niet of we spreken over One Team One Family, de vraag is waarom jij deel wil uitmaken van Knack Volley Roeselare.

 

Tussen Kerstmis en Nieuwjaar zag ik de film Jerry Maguire uit 1996. Het gaat over een gelijknamige sportmanager (Tom Cruise) die zeer succesvol is. Het enige waar hij aan denkt is geld en succes. Na een leven veranderende openbaring over zijn rol als sportmakelaar, schrijft hij op een nacht een mission statement over waargenomen oneerlijkheden in de sportmanagement business en zijn verlangen om met minder klanten te werken om betere kwaliteit te leveren. Hij wordt ontslagen door zijn werkgever en verliest al zijn klanten. Hij besluit voor zichzelf te beginnen en heeft nog één klant, genaamd Rod Tidwell. Rod is een familieman en American Football speler met een heel moeilijk karakter. De sportmanager kiest voor een persoonlijke aanpak, die loont. Rod scoort de winnende touchdown die beslist over het kampioenschap. De knuffel die Rod ontvangt van zijn manager doet veel andere sporters zien dat er veel meer nodig is om te komen tot succes. Het verhaal deed mij denken aan Knack Volley. Uiteraard is er kwaliteit nodig, maar de andere sporters hebben ook hun kwaliteiten. De vraag is hoeveel kwaliteit haal je eruit? Daar ligt de kracht van One Team One Family.

 

Ik wil alle vrijwilligers, medewerkers, bestuurders, managers bedanken die tijd wilden maken om een heel jaar lang alle ingrediënten te identificeren en het recept te willen uitschrijven. Het resultaat van veilig en succesvol sporten kunnen jullie ontdekken op www.knackvolley.be/nl/club/one-team-one-family onder de rubriek CLUB en op www.knackvolley.be/nl/club/grensoverschrijdend-gedrag.

 

Want uiteindelijk blijft de essentie in een bakkerij eerder brood bakken dan wel het te eten.

Ik wens jullie de beste ingrediënten toe voor jullie gezin, jullie bedrijf, jullie team. Het resultaat zal volgen.

 

Mijn hartelijkste en meest sportieve wensen voor 2018,

 

jullie voorzitter, Francis De Nolf.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.