Home | Nieuws | 2019 CEV Volleyball European Championship Women

2019 CEV Volleyball European Championship Women

16/08/2018

Niet alleen de heren, maar ook de dames, zijn gisteren gestart met de kwalificaties voor het EK 2019. Omdat België niet bij de organiserende landen behoort, moet het vooraf kwalificaties spelen.

De Yellow Tigers werden samen met IJsland, Slovenië en Israël in poule A ingedeeld. Hun eerste wedstrijd wonnen ze woensdagavond probleemloos met 3-0 van IJsland in de Lange Munte te Kortrijk. Het niveauverschil was wel erg groot want Laura Heyrman en co wonnen met 25-4, 25-8 en 25-10 setstanden. Een gevolg van de beslissing van het CEV om alle Europese landen toe te laten tot de kwalificaties.

 

Wie gisteren dan weer op het Europese toneel zijn ‘maidenmatch’ als bondscoach van het Franse nationale team betwistte was ex-coach Emile Rousseaux. Met ‘Les Bleus’, minder origineel dan de Yellow Tigers, won Emile zijn eerste interland met 3-0 (25-18, 25-14, 25-21) van Denemarken. De match vond plaats in Belfort, een stad tussen Strasbourg en Lyon in de regio Bourgogne-Franche-Comté. En niet in Toulouse, het opleidingscentrum voor de Franse dames, waar Emile in de loop van het jaar verder aan het werk zal zijn.

 

Over de match vonden we volgende evaluatie van Emile op de CEV-website: “It was a nice game for us. I am not completely satisfied with the level of our performance, but we won and the most important thing is that I was able to find the right balance between good players with a lot of experience and young players. I am satisfied that I could integrate three or four young players in the team.” Zo herinneren we ons Emile van bij Knack Volley Roeselare.

 

We sprokkelden ook nog volgend uitzonderlijk nieuws uit de Rousseaux-hoek. Dochter Hélène, vorig seizoen en ook dit seizoen aan de slag bij Developres SkyRes Rzeszow in de Poolse competitie, werd na het voorbije seizoen uitgeroepen tot MVP van de Poolse damescompetitie, én tot Best Scorer en Best Attacker. Du jamais vu: één speelster die deze drie prijzen binnenhaalt, als Belgische dan nog in de sterke Poolse competitie. Iets om héél fier op te zijn.

 

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.