Home | Nieuws | Actie Stop Darmkanker

Actie Stop Darmkanker

26/02/2019

Voor en tijdens de Champions League-match Knack Volley Roeselare – United Volleys Frankfurt van woensdagavond loopt de actie  “Stop darmkanker” op Schiervelde. Tijdens de line-up van beide teams zal een ploegfoto van Knack Volley met een passende boodschap op de ledwall verschijnen.

Ondertussen zal voorzitter Francis De Nolf de actie “Stop darmkanker” toelichten. Tijdens de wedstrijd zorgen vier hostessen van Randstad ervoor dat collectebussen als steun voor deze actie rondgaan in de zaal.

 

Deze actie kadert volledig rond de preventie van darmkanker.

 

Darmkanker blijft een belangrijke oorzaak van overlijden in Vlaanderen: iedere dag sterven vijf Vlamingen aan de ziekte.

 

Nochtans bestaat er een goede mogelijkheid om deze ziekte te voorkomen: door een eenvoudig en gratis stoelgangonderzoek kunnen poliepen (die de voorlopers zijn van darmkanker) opgespoord worden. Als de test afwijkend is moet een darmonderzoek gebeuren om deze poliepen weg te nemen.

 

In Vlaanderen is er een efficiënt screeningsprogramma dat door de overheid opgezet is: het aantal mensen dat deelneemt is goed, maar het kan altijd beter.

 

Door deze ziekte onder de aandacht te brengen durven we hopen dat meer mensen deelnemen aan het screeningsonderzoek en dat we zo dikke darmkanker een halt kunnen toeroepen !

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.