Home | Nieuws | Alle hens aan dek

Alle hens aan dek

22/03/2019

We willen de situatie niet dramatiseren maar na de puntenloze nederlaag op Aalst staat Knack Volley zaterdagavond voor een héél belangrijke thuismatch tegen Greenyard Maaseik. De huidige landskampioen blijft met kleppers als Maan, Cox en Tammemaa géén katje om zonder handschoenen aan te pakken.

Maar na de Supercup, de League Trophy, het bekerverhaal en in de Champions League waar de kwalificatie voor de Quarter-Finals op één punt na nipt werd gemist, staan de jongens van coach Joel Banks nog steeds met lege handen. Het is dus meer dan normaal dat ze hun hele focus op het vernieuwen van de landstitel richten. En zich zo vlug mogelijk van een plaats in de PO-Champion Final willen verzekeren.

 

“Er zijn slechts zes matchen om een finaleplaats af te dwingen en veel steken mag je dan ook niet laten vallen. Die ene van in Aalst moeten we dus zaterdag tegen Maaseik weer oprapen, anders ziet het er inderdaad niet goed uit. Al volgen er na dit weekend twee confrontaties tussen Maaseik en Aalst waarin onze grootste concurrenten sowieso punten zullen verliezen,” liet coach Steven Vanmedegael vandaag noteren in een nationale krant.

 

Knack Volley wint dus zaterdagavond best van Greenyard Maaseik om in de running te blijven. En deed dat reeds tweemaal dit seizoen toen het onder druk kwam te staan. In de Supercup werd het 0-3 in de Kortrijkse Lange Munte. In een hectisch volleybalweekend na een uitwedstrijd in het verre Achel. En na een competitienederlaag op zaterdag werd het, zonder kapitein Hendrik Tuerlinckx, op woensdag 3-1 in de halve finale van de Beker van België op Schiervelde. Tel daarbij nog setwinst én winst in de golden set in de Steengoed Arena in de terugwedstrijd van die halve finale en het is duidelijk dat het Knack Volley van dit seizoen ook onder druk kan presteren.

 

“We moeten zaterdag het thuisvoordeel benutten, maar dat geldt voor elk team in de beslissende fase van de titelstrijd,” concludeerde coach Vanmedegael.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.