Home | Nieuws | Alles ligt nog open

Alles ligt nog open

29/04/2019

Van alle confrontaties tussen Knack Volley en Greenyard Maaseik van dit seizoen, en dat zijn er ondertussen acht, was die van zaterdagavond toch wel de meest aan elkaar gewaagde.

Na vier sets stond er 25-21, 21-25, 21-25 en 25-21 op het scorebord. Evenveel sets, evenveel punten voor beide teams. Hoewel we toen wel het gevoel hadden dat thuisploeg Knack Volley toch een stukje dieper was moeten gaan dan bezoeker Maaseik. In set 1 duurde het tot 17-17 om voorbij de Limburgers te raken, in set 4 was het een hele set lang zwoegen voor de blauw-witten.

 

En dan start die vijfde set. Met in het achterhoofd zowel de 8-15 van de golden bekerset als de 15-4 pandoering in de play-offs startte Greenyard Maaseik zeker met de bibber op het lijf. En terecht, want bij Knack Volley lukte opnieuw alles. Van 5-2 over 9-4 stond er in een mum van tijd 11-5 op het scorebord. Slechts vier luttele puntjes van de overwinning verwijderd, met een ruime voorsprong van zes punten. En toch, je moet erbij geweest zijn, zelfs na vier matchpunten voor Knack Volley, ging de overwinning, na drie matchpunten voor hen, naar Greenyard Maaseik.

 

In het omgekeerde geval zegt men bij Maaseik heel vlug dat de andere ploeg won, niet omdat ze beter waren, maar omdat Maaseik zo zwak was die avond. Bij Roeselare zeggen we zoiets niet. We zwijgen, we analyseren de wedstrijd, we krommen de rug en we maken ons klaar voor de volgende wedstrijd. De confrontaties van de laatste twee weken tonen aan dat het thuisvoordeel toch maar relatief is. Vooral als wedstrijden gespeeld worden in sporttempels als Schiervelde en de Steengoed Arena. We zijn, gelukkig al een tijdje, de periode van het Strohof in Roeselare, de Hel van Everbeur of andere kleine duistere sportzaaltjes voorbij. Knack Volley komt woensdag naar Maaseik om de tweede wedstrijd van de Finale Play-Offs te winnen. Samen met een grote groep supporters om er de befaamde BLUE WALL te vormen. Want dat viel wat tegen zaterdagavond op Schiervelde. We telden slechts een veertigtal Maaseik-supporters in vak 6. Was er dan vooraf zoveel twijfel over de afloop van de eerste wedstrijd bij hun supporters?  

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.