Home | Nieuws | Als het onmogelijke toch mogelijk wordt

Als het onmogelijke toch mogelijk wordt

16/02/2017

We schreven het reeds enkele dagen geleden: vechten tot op het einde, karakter, karakter en nog eens karakter tonen, dit is het huidige Knack Volley Roeselare. Waar ze de kracht vandaan haalden na de glorieuze gewonnen bekerfinale weten we niet, maar opnieuw slaagden Emile Rousseaux en zijn discipelen erin een quasi onmogelijke opdracht tot een goed einde te brengen. In zijn eerste seizoen in Roeselare kreeg onze hoofdcoach reeds de goddelijke status toebedeeld, vandaag kronen we hem tot Meester-Tovenaar Emile.

Het klopt dat Sir Sicoma Colussi Perugia met Luciano De Cecco (spelverdeler) en Aleksandar Atanasijevic (hoofdaanvaller) twee van zijn sterspelers thuis achterliet en dat tsaar Ivan Zaytsev enkel tijdens de opwarming te bewonderen was, maar sowieso kon Perugia het veelvoud aan talent, kapitaal en centimeters tussen de lijnen brengen om Knack Volley weinig kans te gunnen. Immens groot respect dus achteraf voor his Royal Airness Henry I & Co. Een volgelopen sfeervol en in pizzalucht gehuld Schiervelde, dat in een vorig wedstrijdverslag door de spellingscontrole de naam ‘Schrik’velde opgespeld kreeg, deed zijn nieuwe naam alle eer aan.

 

Knack Volley nam een bliksemstart en we noteerden zowaar een punt voor libero Stijn Dejonckheere die een redding uit zijn handen schudde en de bal in het bezoekende kamp buiten het bereik van de Bernardi-boys plaatste : 5-1. Hendrik Tuerlinckx, Piotr Orczyk en een serve no-pass van een beresterke Pieter Coolman gaven ons een 8-2 voorsprong. Ruben Van Hirtum bedankte voor zijn basisstek met de 9-3 in twee tijden en ook Miquel Fornes kwam een eerste keer piepen bij 10-3. Toen Marko Podrascanin zijn middenaaval in het net plofte was het verschil ondertussen opgelopen tot de inmiddels befaamde achtpuntenkloof. Dat dit geen garantie is op setwinst weten we nu dus ook, maar gelukkig is onze coach een nuchtere Belg en deden er zich geen blessures voor zodat, ondanks een heropflakkering van Perugia, de setwinst ruim binnen gehaald werd. Voetbaltrainer Franky Dury én zijn equipe Zulte-Waregem zagen dat het goed was. Ondanks een bezoekende challenge liep het verschil op tot negen punten (16-7). De gerichte floats bleven de bezoekende verdediging in problemen brengen en Knack Volley speelde op een wolk zoals in set 1 in het Antwerpse Sportpaleis. Voor de 16-9 kreeg onze kapitein wel een blok rond zijn oren maar hij liet zich bij de volgende aanval niet een tweede keer ringeloren en legde de bal buiten het bereik van de veelvuldige tweemeters uit Italië : 17-9. Knack Volley bleef hangen op 22 punten, Perugia naderde via Russell, bloks op Tuerlinckx en Orczyk zodat coach Emile moest ingrijpen met een time-out bij 22-18. Deze onderbreking bleek zeer vruchtbaar te zijn want een netfout van setter Mitic, een snelle service van Stijn D’Hulst en een pipe van Ruben Van Hirtum bezorgden Knack Volley een oververdiende 1-0 stand.

 

We gingen ervan uit dat de mannen uit Perugia nu wel wakker zouden zijn en dat hebben we geweten. De volgende twee sets gingen ruim en verdiend naar Perugia dat, zoals gezegd, onder stoom was gekomen en serverend via Aaron Russell (4 aces) en Alexander Berger (5 aces) verschroeiend hard uithaalde. De statistieken leerden ons dat de Italianen maar liefst 15, u leest goed, 15 aces lukten tegenover 11 servicemissers. Knack Volley moest het stellen met 4 aces tegenover eenzelfde aantal missers. Primeur eveneens in Schrikvelde : elke keer wanneer beroep werd gedaan op de videochallenge bleek deze te werken ! In set 2 kon Knack Volley lange tijd remonteren, aanklampen (7-8, 7-10, 10-10), zelfs even leiden (14-12), maar moest de rol lossen vanaf 15-16 want de score liep op tot 17-23 onder het servicegeweld van Russell. Berger maakte genadeloos de tweede set af. In set drie kon Perugia al snel het verschil maken (5-8), kon Knack bijbenen bij 14-14 maar je voelde duidelijk dat de bezoekers de wedstrijd in handen hadden : 14-16 (ace Berger), 17-20 (service Russell). Oostenrijker Berger besloot op identieke wijze set drie : 20-25.

 

Zou Knack Volley het broodnodige puntje uit de brand kunnen slepen was de hamvraag. Aanvallend zou het iets beter moeten en receptioneel was het kwestie van de kanonskogels te pareren. Bij Knack Volley mocht Angel Trinidad starten maar weer opende Berger de set met een ace. Verder liet Knack Volley de tegenstander deze maal echter niet uitlopen (3-4, 7-8). Maar na 10-10 (achterwaartse pass op onze opposite) demarreerde Perugia weer even : 10-13 en 12-16 (blok op Orczyk). Trinidad lukte tweedehands de 14-16, de 15-16 kwam er na een challenge. Knack Volley bleek wat later bij 16-20 echter een vogel voor de kat. Tijd om Matthijs Verhanneman in te brengen voor Piotr Orczyk oordeelde de meester-tovenaar. Pieter Coolman zorgde voor 17-20, er volgde 18-20 ondanks een nutteloze challenge van Perugia, 19-20 getekend Ruben Van Hirtum. We kwamen langszij toen Buti de bal buiten plaatste en zelfs op voorsprong op weer een sterke service (en no-pass) van Pieter Coolman (18 punten, aanvallen 64 % !, twee aces en twee bloks). Pieter redde zelfs spectaculair met een pannenkoek en Mister T (24 punten, aanvallend 64%, 1 blok) gaf Knack Volley de 22-20. Russell milderde tot 22-21 maar de service van de ingekomen Della Lunga ging uit (23-21). De laatste twee punten nam his Royal Airness voor zijn rekening (24-21 en 25-22). Opdracht geslaagd ? Dat had je gedacht, die van Knack Volley zagen nog wat meer brood in dit spelletje.

 

Een bliksemstart van Knack Volley (4-1) werd even snel geneutraliseerd (4-4) en opgebogen tot 5-8 vooral dankzij serveerwerk van hoofdaanvaller Velizar Chernokozhev en Aaron Russell. Alexander Berger deed er nog een puntje bij (5-9) en alweer leek Knack Volley aan het kortste eind te trekken. Tot een 8-11 stand stevende Perugia af op de twee punten. Orczyk milderde tot 9-11 en dan deed het publiek wat het hoort te doen. De service van de ingevallen Gertjan Claes werd buiten gegeven door de scheidsrechters maar daar was het publiek niet mee akkoord tegen beter weten in. De videochallenge werd aangevraagd en de bal bleek zowaar nog voor de lijn binnen te zijn. Een opgestoken duim van Steven Vanmedegael was de beloning. Een muur (nog te betalen door Donald Trump ?) leverde een gelijke stand op : 11-11. Vervolgens 11-12 via Podrascanin, gevolgd door 12-12 via Hendrik Tuerlinckx. Daarna lag de match enkele minuten stil en werd er veel gepraat, gegesticuleerd, met de armen gezwaaid maar waarom weten we niet. Finaal kenden de scheidsrechters, tot grote ontevredenheid van de thuisploeg, het punt toe aan Perugia (12-13). Onze kapitein was in zijn wiek geschoten en legde een deel frustratie in het volgende punt ( 13-13). Pieter Coolman zorgde zelf voor matchbal (14-13) en dan ging de bezoekende aanval, zonder ook maar een zweem van touché, tot immense vreugde van alle tweeduizend supporters buiten. DE stunt was een feit : 3-2 winst, twee punten binnen, inmiddels op plaats twee door het verlies van Belgorod in Ankara en een quasi zeker ticket voor de Final 12.

 

Het is dus, ongeacht het verdere verloop, weer een prachtig seizoen waarbij Knack Volley zijn supporters en sponsors tot in het uiterste verwent. Bedankt coaches, bedankt sponsors, bedankt spelers, bedankt ploegbegeleiding, bedankt medewerkers voor zoveel verwennerij. En ook een dikke pluim voor het warme gebaar bij aanvang van de wedstrijd naar onze collega-supporter die, door een spijtig ongeval, de bekerfinale moest missen. Groots !!!

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Perugia 15-02-2017

 

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jo Naert

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Pol D'Hulst

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.