Home | Nieuws | Belangrijke stap voor progressie

Belangrijke stap voor progressie

07/10/2020

Zaterdag opent Knack Volley Roeselare bij Caruur Gent het nieuwe seizoen. Net het team van waar Knack's nieuw aangetrokken opposite Michiel Ahyi komt. Het ideale moment om de Nederlander voor te stellen.

De nog maar 22-jarige en 1,98m lange hoofdaanvaller werkt geduldig aan zijn carrièreplanning. “Volleybal was niet mijn eerste sport”, opent Michiel Ahyi zijn volleybalverhaal. “Als kind turnde ik, daarna sprak voetbal mij aan en daarin was ik niet onverdienstelijk. Het gebeuren rond het voetbal met de ouders die als supporters present waren en het napraten maakten een deel uit van ons sociaal leven. Het voetbal bleef mij evenwel niet boeien en via een vriend trok ik naar het volleybal.”

“Aanvankelijk liep het moeizaam, want het bleek technisch allemaal niet zo eenvoudig. Het werd later dan wel mijn volle goesting en ik werd in 2014 geselecteerd voor het Talent Team Papendal Arnhem. Zeg maar de Topsportschool Volleybal zoals jullie hier in Vilvoorde kennen. Drie seizoenen geleden werd ik aangetrokken door Maaseik, de jongste twee seizoenen speelde ik in Gent. Nu ben ik dus vol ambitie bij Knack.”

 

Op en top professioneel

 

Michiel Ahyi werd het jongste seizoen overigens topscorer volgens de statistieken van de EuroMillions Volley League. Hij scoorde 268 punten in 55 sets of een gemiddelde van 4,85 punten per set. “Dit is wat ik wou. Voltijds op professionele basis bezig zijn met het volleybal. Als ik de overstap maakte naar Maaseik was ik eigenlijk nog onvoldoende geëvolueerd voor het topvolleybal. Toch was het een belangrijk

jaar in mijn ontwikkeling als volleyballer. Ik beleefde de manier van volleybal spelen op topniveau.”

“Mijn transfer naar Gent was in die zin belangrijk dat ik competitieritme kon opdoen, want ik speelde er alles. Dat maakte van mij een meer mature volleyballer. Ik was dan ook gecharmeerd door de vraag van Knack Volley. Vanaf het eerste contact al voelde ik een klik. Het was Dirk Specenier die mij ter gelegenheid van het eindejaarstornooi vorig jaar heel informeel polste naar mijn ambities in het volleybal. Later kwam dan de formele vraag om over te stappen.”

Ahyi moet wel van vaste basisspeler naar het statuut van wisselspeler, in de schaduw van monument Hendrik Tuerlinckx. “Daar heb ik zeker geen moeite mee. Ik ben in een groep spelers terechtgekomen die het altijd voor elkaar opneemt en ik heb het ook voor de aanpak van onze coach. Ik onderschreef een contract voor twee seizoenen plus één. Ik krijg de tijd om mij verder te ontplooien.”

“Er worden trouwens heel wat wedstrijden gespeeld in een seizoen. Ik kijk met heel veel respect op naar een speler als Tuerlinckx. Van dergelijke spelers kan je alleen maar leren en op dat vlak is hij ook heel betrokken. Ik moet er alleen maar voor zorgen dat ik elke kans om te spelen ook met beide handen vastgrijp om mij te manifesteren. Ik geef mezelf twee seizoenen daarvoor en dan zien wij wel. Ik wil deze unieke kans op topvolleybal en de eigen progressie volop benutten om een betere volleyballer te worden.”

 

Caruur Gent

 

Zaterdag gaat het dus richting zijn ex-ploeg Gent voor de eerste wedstrijd van het seizoen. “Ik ga graag terug naar Gent, want beleefde er twee schitterende en belangrijke seizoenen. Gent kan weer een ploeg in lijn brengen zoals vorig jaar. Bij momenten speelden wij heel sterk en als iedereen op zijn best acteerde, moest er rekening gehouden worden met ons. Zo wonnen wij vorig seizoen in de thuiswedstrijd van de competitie ook een set tegen Knack. En aangezien dit seizoen in de reguliere competitie

geen punten mogen verkwanseld worden, gaan wij er best met volle aandacht naar toe.”

 

(N.v.d.r. ondertussen werd de wedstrijd in en tegen Caruur Gent afgewerkt, uitslag 0-3)

 

Krant van West-Vlaanderen 25 september 2020 - Rik Bekaert

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.