Home | Nieuws | Boodschap voorzitter Volley Belgium

Boodschap voorzitter Volley Belgium

13/04/2020

Beste volleybalvrienden, Ik hoop dat de impact van Covid-19 voor jullie persoonlijk en jullie families beperkt blijft in deze moeilijke tijden. In het licht van de huidige omstandigheden is het belangrijker dan ooit om samen zorg te dragen voor jullie gezondheid en om de aanbevelingen van de nationale crisiscel, de experten en de Wereld Gezondheidsorganisatie maximaal op te volgen.

We leven reeds meerdere weken in heel bevreemdende omstandigheden. Waar de huidige omstandigheden tot begin dit jaar nog enkel mogelijk geacht werden in films, blijkt het plots keiharde realiteit geworden. Het is wennen voor elkeen: spelers en speelsters die hun favoriete sport niet meer kunnen beoefenen, ouders, trainers, scheidsrechters, clubmedewerkers, … Met zijn allen trachten we er het beste van te maken: ieder op zijn eigen manier.

 

Volley Belgium bestaat dit jaar exact 75 jaar. Nooit eerder werd een volleybalseizoen op deze manier beëindigd of onderbroken. Nooit eerder werd een scenario met een dergelijke noodstopprocedure voorzien in onze reglementen. Bijgevolg werd met respect voor de richtlijnen van de overheid en na intensief overleg met de leiding van de verschillende competities, met de verschillende raden van bestuur van onze provincies (die de individuele clubs en leden rechtstreeks vertegenwoordigen), met vertegenwoordigers van de officials en vele anderen, een beslissing genomen om de eindrangschikkingen op te maken op datum van 11 maart voor de aan gang zijnde competities of bij einde van de reguliere competities (ranking voor de aanvang van de play-offs en play-downs). Elk scenario, elke beslissing heeft zoals steeds zijn voor- en nadelen en is natuurlijk voor discussie vatbaar. Elke beslissing creëert een gevoel van winnaars en verliezers. Maar beslissingen dienen nu eenmaal genomen te worden. Helder en transparant met een zo groot mogelijk respect voor de individuele competitiereglementen. Ik houd eraan iedereen te danken die meegewerkt heeft om deze collectief genomen beslissing te kunnen nemen en reken op ieders begrip voor deze beslissingen.

 

De impact van deze crisis kan onmogelijk overschat worden en zullen we nog heel lang voelen. Pers en sociale media berichten constant over de impact op onze organisatie van de gezondheidssector, op de nationale en internationale economie en de bedrijfswereld, op de financiële sector,.. Geen enkele sector zal gespaard worden, overal zal dit merkbaar zijn. Ook de sportsector zal de gevolgen voelen: onze clubs die allemaal sterk afhankelijk zijn van sponsoring om de budgetten rond te krijgen, de gezinnen van onze spelers en speelsters, .. De overheid tracht de gevolgen voor de bevolking zo klein mogelijk te houden maar alle middelen, economische en financiële, zijn nu eenmaal beperkt. Erop rekenen dat ‘de’ overheid eenzijdig alle impact zal wegwissen voor onze clubs en onze sport zou een zeer naïeve en onverstandige houding zijn.

 

In deze tijden van onzekerheid en ‘sportieve rust’ is het aangewezen om wat vrijgekomen tijd te investeren om zich te bezinnen over de actuele werking en evoluties binnen onze sport. Gebaseerd op het rijke verleden en rekening houdend met de aan gang zijnde evoluties dienen we het ‘sportieve en het businessmodel’ van onze geliefkoosde sport in vraag durven te stellen. Om er vervolgens de lessen uit te trekken voor onze toekomstige werking en er versterkt uit te komen. Dat er toekomst is voor onze sport daar wordt niet aan getwijfeld.

 

Maar dat onze sport, net zoals de andere sporttakken, zich dient voor te bereiden op een andere toekomst daar twijfelt niemand meer aan. Velen van ons zullen het niet bewust meegemaakt hebben, maar het feit dat Volley Belgium opgericht werd in 1945 is een duidelijk bewijs dat een wereldwijde crisis als deze vaak leidt tot een nieuw begin en een nieuwe toekomst.

 

Hoe wij als ‘wereld’ uit deze situatie zullen komen kan niemand exact voorspellen. Maar wees ervan overtuigd dat we er als volleybalfamilie, sterker en klaar voor een maximale volleybalbeleving zullen uitkomen.

 

Ieder van jullie zal privé en/of werkmatig met de gevolgen van deze crisis te maken hebben. Wij hebben als sporters een ingesteldheid om elkaar te helpen en te steunen. In alle opzichten is het woord TEAM belangrijker dan ooit. Het is fijn dat mensen op elkaar kunnen rekenen in deze onzekere tijd.

 

Namens de federaties wil ik jullie heel erg bedanken voor alles wat jullie ondernemen in het belang van onze sport en jullie veel sterkte wensen bij de aankomende uitdagingen.

 

Samen kunnen we er ons als volleyballers doorheen slaan.

 

Stay strong, help elkaar en hou er de spirit in.

 

Sportieve groeten,

 

Guy Juwet voorzitter Volley Belgium

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.