Home | Nieuws | Brilsmurf zag dat het goed was

Brilsmurf zag dat het goed was

07/11/2019

Stap 8 in de publicatieprocedure van een wedstrijdverslag stipuleert dat eejo of G2 de titel boven het verslag bepalen. Soms is het wellicht wat moeilijker dan vanavond want Tectum Achel kon op geen enkel moment de indruk wekken dat ze ook maar enige bedreiging zouden vormen voor dit Knack Volley. Een tweede begenadigde dag was er niet bij voor de ploeg van de bijna 41-jarige maar nog steeds good old Tim Verschueren.

De titel zou kunnen zijn : “efficiënt Knack laat tegenstander geen kans” of “secure thuisploeg klaart de klus in vier sets” of nog beter zoals speaker Bart suggereerde “zeven stars of the game”. Wij van onze kant kiezen echter voor : “de parking speelt de halve finales” want, met uitzondering van het centrum van de wereld, heeft elke Vlaamse provincie een vertegenwoordiger in de halve finales.Nu is de ene ploeg al meer geïnteresseerd in het behalen van de beker dan de andere ploeg die, als we de wedstrijdverslagen erop nalezen van het voorbije seizoen, deze beker (net zoals de supercup trouwens) als quantité négligable beschouwen. Voor ons niet gelaten.

 

Met de reeds genoemde Tim Verschueren, Thomas Koelewijn en oud-strijder Rob Bontje presenteerde het Belgisch-Nederlandse team zich toch met enkele bekende namen en aardig wat centimers. Ze werden aangevuld met Ward Van Dyck, Auke Van de Kamp, Joeri Polman en libero Koen Brouns. Knack Volley ging van start met de ploeg die Decospan VT Menen puntenloos naar huis stuurde.

 

Bij een 2-2 stand in set 1 volgde er een lange onderbreking. Eerst door Knack Volley dat succesvol een no net-touch aanvroeg, maar deze werd gecounterd door een blok-touch aanvraag van coach Jan Meertens. Finaal werd het punt, na het op punt stellen van de opstellingen en de administratie, herspeeld maar in Menen waren ze toen reeds halverwege de eerste set. Andreas Fragkos kreeg na deze onderbreking wel nog geel van scheidsrechter Maarten Gysel, die helaas op dat moment de letter en niet de geest van het reglement toepaste. Het thuispubliek kon dit echter maar matig appreciëren.

 

Tectum Achel leidde de dans tot 7-7 (pipe-aanval Andreas Fragkos) maar toen plaatste Pieter Coolman zijn eerste blok en deed onze Griekse speler er twee punten bij met eveneens een blok en een aanval. Tectum Achel greep naar zijn eerste time-out. En Andreas zorgde vervolgens voor een vierpuntenkloof (12-8) welke achteraf gezien beslissend zou blijken. Met ook scores voor 20-13, 21-14 en 22-15 drukte hij een belangrijke stempel op de eerste van de vier sets die Knack Volley moest winnen. Matthijs Verhanneman versierde het eerste setpunt (24-17) en dan moet men mij eens uitleggen wat de zingeving nog is om op dat moment een time-out aan te vragen ? Gevolg, setstand 25-18.

 

Onze hoekaanvaller verdween in set twee wat van het voortoneel maar de hoofdrol werd aanvankelijk voluit overgenomen door een gedreven Daniel Janssen Van Doorn (3-3, 5-3 blok, 6-6). U leest inderdaad goed dat setter Brett Walsh zijn middenmannen succesvol aan het werk zette want ook Pieter Coolman kwam aan bod voor de 8-8. Met de 14-13 en 15-13 gaf Daniel zelfs het startschot voor de beslissende wending in deze tweede set. Tussen de 15-13 en 21-14 kon enkel Auke Van de Kamp scoren voor de bezoekers. Even nog een ace van de ingekomen Zoodsma (want Thomas Koelewijn werd toen reeds gespaard voor de golden set) : 21-16. Maar dan was de kous af (25-16). Althans dat dachten we. Maar dat was zonder coach Meertens gerekend die weliswaar geen time-outs meer had zoals in set 1 en dus dan maar een video-challenge aanvroeg… helaas pindakaas.

 

De beruchte set 3 werd al snel in een definitieve plooi gegoten door een alomtegenwoordige Andreas Fragkos (5-1, 8-2, 10-3, 17 en 18-11). Naar het einde van de set kwamen ook Hendrik Tuerlinckx (20-14, 23-16, 25-18) en Matthijs Verhanneman (19-13, 21-15) onder stoom zodat iedereen klaar was voor de alles beslissende golden set.

 

Een golden set is bij wijze van spreken een nieuwe wedstrijd, maar dan een heel korte, tot vijftien punten. De laatste slechte ervaring hadden we bij mijn weten ettelijke jaren geleden toen we tegen Aalst, of toen was het wellicht nog Lennik (?) de golden set afdwongen, maar verloren zodat er geen bekerfinale weggelegd was voor ons. Het voorbije seizoen was Knack Volley daarentegen meer succesvol tegen de ploeg van sponsor Hein Deprez.

 

Er zullen wellicht in de boeken heel wat theoriën bestaan hoe je een dergelijke uitdaging moet aanpakken, maar finaal telt alleen het resultaat.

Tot de kampwissel (bij 8-5 via Pieter Coolman) bleef Andreas Fragkos dominant in beeld. Eerst met een outbal (2-2) maar vervolgens met meer succes (3-2, 5-3 na redding Matthijs Verhanneman, 6-4). De trekker werd vervolgens feilloos en vakkundig overgehaald door kapitein Hendrik Tuerlinckx met, soms in moeilijke posities, 9-, 10- en 11-6. Even incasseerden we nog een ace van Tim Verschueren maar Straffen Hendrik ging door op zijn elan : 12-8, 13-8 (blok). Met een outservice van de bezoekers viel, eindelijk, het doek over deze kwartfinale.

 

Ondanks een moeilijke uitgangspositie haalde Knack Volley de halve finale waar we helaas onze zuiderburen moeten missen. Voor de halve finales is het nog even wachten en dus staan we komende zaterdag opnieuw paraat tegen één van de andere halve finalisten maar dan in de competitie : Gert Van Walle en springveer Seppe Baetens bij BDO Haasrode Leuven.

 

Maar eerst nog een dikke pluim voor alle spelers en de volledige staff voor de wedstrijd en de kwalificatie.

 

Brilsmurf

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jo Naert

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.