Home | Nieuws | Champions League Poule E is officieel volledig

Champions League Poule E is officieel volledig

21/11/2016

Zonder vooraf vervelende kwalificatiewedstrijden te moeten spelen veroverde landskampioen Knack Volley Roeselare reeds van bij de start een plaats in de Europese Top 20 van de 2017 CEV Volleyball Champions League. Knack Volley lootte begin juni een plaats in poule E samen met de Turkse kampioen Halkbank Ankara. Na gisteren plaatsten nu ook Belogorie Belgorod en Sir Sicoma Colussi Perugia zich definitief in Poule E voor het kampioenenbal.

Belgorie Belgorod, reeds driemaal winnaar van de Champions League Cup, had weinig moeite met de Deense nieuwkomer Gentofte Volley. Zowel uit als thuis wonnen de Russische ‘Leeuwen’ met een clean sheet. Het Italiaanse Sir Sicoma Colussi Perugia met topspeler Ivan Zaytsev in zijn rangen herpakte zich na de 1-3 winst bij het Zwitserse Volley Amriswil met een duidelijke 3-0 thuisoverwinning.

 

Knack Volley start dus straks samen met drie absolute toppers uit de Turkse, Russische en Italiaanse competities in poule E. A mission impossible voor de landskampioen? Of net het soort wedstrijden waarvoor volleyballiefhebbers uit heel België komen afzakken naar Topsporthal Schiervelde? Het soort ploegen waarvan iedere speler van Knack Volley droomt om tegen uit te komen, is het niet Hendrik (speelde één seizoen in Perugia)? Het soort tegenstanders die een grote uitdaging vormen voor trainers Emile Rousseaux en Steven Vanmedegael. “We treffen in de Champions League drie absolute Europese topteams met een veelvoud van het budget van Knack Volley, maar we gaan er ons niet als ‘les petits Belges’ presenteren,” gaf Emile Rousseaux in een eerste reactie mee.

 

Doorstoten naar de volgende ronde wordt ongetwijfeld een huzarenstuk. Maar er hebben zich in het verleden nog mirakels voorgedaan op Schiervelde. En vooral Europees kan het er spoken. Dus dromen we maar! En nu maar wachten op de volledige kalender die er de volgende dagen moet komen.

 

Kalender Champions League

 

donderdag 8 december om 20u30: KNACK Volley – Belgorod

20-21-22 december: Perugia – KNACK Volley (*)

woensdag 18 januari: Ankara – KNACK Volley

woensdag 1 februari om 20u30: KNACK Volley – Ankara

woensdag 16 februari om 20u30: KNACK Volley – Perugia

woensdag 1 maart: Belgorod – KNACK Volley (*)

 

(*) wachten op bevestiging

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.