Home | Nieuws | Civitanova heeft de handen vol met Knack Volley in kampioenenduel

Civitanova heeft de handen vol met Knack Volley in kampioenenduel

21/12/2017

Civitanova’s team manager Carlo Perri vertrouwde ons voor de wedstrijd toe dat de voorbije 8 (!) ontmoetingen tussen beide teams hem geleerd hadden dat je nooit mag denken dat je met Roeselare klaar bent. De 3-1 nederlaag op Schiervelde, twee seizoenen geleden, zijn ze bij Lube Volley nog steeds niet vergeten.

Van onderschatting was dus zeker geen sprake en dat was meteen duidelijk bij de Italiaanse beginopstelling: naast setter Micah Christenson en opposite Tsvetan Sokolov werden outside-spikers Osmany Juantorena en Jiri Kovar en middenblokkers Enrico Cester en Davide Candellaro geposteerd. En natuurlijk Jénia Grebennikov: ’s werelds beste libero (sorry Stijn…). Full force dus! Je mag hier gerust van een dreamteam gewag maken.

Bij Knack Volley had coach Steven Vanmedegael een iets beperktere keuze: Piotr Orczyck en Ruben Van Hirtum waren, uit voorzorg, geen optie. De vuurdoop dus voor youngster Lou Kindt, in receptie geassisteerd door Matthijs Verhanneman en libero Stijn Dejonckheere. Arno Van de Velde en Pieter Coolman moesten voor de “muurkes” zorgen. Voor het sloopwerk werd uiteraard gerekend op captain Hendrik Tuerlinckx, bediend door setter Angel Trinidad.

Lube schoot het best uit de startblokken (3-0), maar met een misser van Juantorena en een blok van Arno Van de Velde op Sokolov herstelde Knack Volley het evenwicht (3-3), meer nog: het haalde de eerste TTO zowaar met een voorsprong (7-8). Enkele slordigheden in het Roeselaarse spel lieten de thuisploeg toe een vierpuntenkloof te slaan (16-12). Ze leken via 22-17 naar vlotte deelwinst te stevenen, maar een dummy van Angel Trinidad en een ace van Hendrik Tuerlinckx noopten coach Medei tot een TO: 23-20. Met Matthijs Verhanneman aan de service kwam Knack Volley nog heel dichtbij: 24-22 en even leek het zelfs 24-23 te worden, maar de challenge was onverbiddelijk voor de pink van Lou: geen 24-23, maar 25-22 en set 1 voor Civitanova.

 

Ook in set 2 werd Knack Volley dadelijk op achterstand geplaatst (8-4) en leek het zelfs even het noorden kwijt (10-5). Een TO van coach Steven Vanmedegael miste zijn doel niet: met Lou Kindt aan de service konden Hendrik Tuerlinckx en Matthijs Verhanneman de kloof quasi dichten:10-9. Met Sokolov aan de service diepte de Italiaanse kampioen de voorsprong echter weer uit: 16-12. Maar Knack Volley vond zijn tweede adem terug met een ace van Arno Van de Velde, twee muurkes van Pieter Coolman en een achterwaartse setup van Stijn Dejonckheere: 19-18. Opnieuw de challenge: geen 19-19, maar 20-18. Met een blok bracht Lou Knack Volley toch weer helemaal terug: 23-23 en TO voor Civitanova. Kovar haalde echter de set op zijn eentje binnen met een no-block-aanval en een bom vanop de servicelijn: 26-24.

 

Ook in set drie leek de thuisploeg weer een vroege voorsprong op te bouwen (2-0) tot groot jolijt van de 2.000 toeschouwers.  Maar Knack Volley liet deze keer niet begaan. Met Pieter Coolman aan de service lijn en een blok van Matthijs Verhanneman ging het er op en er over: 6-8. Maar een blok op Pieter, een out-aanval van Hendrik en een blok op onze kapitein brachten Civitanova weer helemaal terug: 10-8. Sein voor de Italianen om het gaspedaal nog wat harder in te drukken: 16-11. Een zo goed als foutloos spelend Civitanova had Knack Volley in een stevige wurggreep en leek deze niet meer te lossen: via 21-15 werd het 23-16. Youngster Lou had echter nog geen zin in douchen: met stevig serveerwerk bracht hij zowaar Juantorena in verlegenheid: 23-20 en TO voor Civitanova. Een ace van Pieter Coolman kon echter het logische vonnis enkel even uitstellen: 25-22.

Met dergelijke setstanden kan je alleen maar met opgeheven hoofd het terrein verlaten. Maar het verdict is daarom niet minder hard: 3-0 verlies en geen punten in het klassement. In een wedstrijd die van te voren verloren leek vocht Knack Volley echter voor wat het waard was en dat geeft perspectief voor de volgende ontmoetingen.

 

#Forza Knack Volley!

 

GDI

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.