Home | Nieuws | Clasico nummer vijf

Clasico nummer vijf

17/01/2020

Het worden drukke dagen voor Knack Volley Roeselare. Met wedstrijden tegen Greenyard Maaseik, Lindemans Aalst en Zaksa Kedzierzyn-Kozle staat januari goed gevuld. Drie belangrijke wedstrijden die bepalend kunnen zijn voor het verder verloop van de EuroMillions en de Champions League competities. In de EuroMillions competitie wil Knack Volley weg van die derde plaats. Daarom worden de thuismatch tegen Maaseik en de verplaatsing naar leider Aalst volgende week zaterdag cruciaal. En in de Champions League competitie droomt iedereen bij Knack Volley ervan om nog eens de poule fase te overleven.

De voorbereiding op de komende wedstrijden was echter allesbehalve ideaal. Tijdens de voorbije winterstop ontbraken vier spelbepalende spelers op training. Middenman Pieter Coolman is al een maand out met een scheurtje in de patella-pees van de rechterknie. Het wordt voor hem afwachten of hij tegen Maaseik al opnieuw inzetbaar wordt. Ook opposite Hendrik Tuerlinckx was herstellend van een voetblessure maar traint ondertussen al volop mee. En de twee Canadezen, spelverdeler Brett Walsh en middenman Daniel Jansen Van Doorn, vertoefden de voorbije weken op het olympisch kwalificatietoernooi in Vancouver. Waar zij zich met Team Canada, ten koste van Cuba, Mexico en Puerto Rico, konden plaatsen voor Tokyo 2020.

 

Van de vier voorbije wedstrijden tegen Greenyard Maaseik won Knack Volley er drie. In de Supercup trok Knack Volley met 0-3 winst aan het langste eind (24-26, 23-25, 18-25). In competitie verloor Knack Volley, niet zonder slag of stoot, met 3-1 in de Steengoed Arena (31-29, 25-23, 26-28, 25-22). Revanche volgde een maand later in het hol van de leeuw met 1-3 winst in de halve finale van de Beker van België (22-25, 21-25, 25-19, 17-25). En de kers op de taart volgde in de terugwedstrijd op Schiervelde, opnieuw met 3-1 winst (25-20, 22-25, 25-20, 25-20). Maar de geschiedenis leerde ons al veelvuldig dat er geen logica heerst in elke clasico tussen Knack Volley en Greenyard Maaseik. Dus wordt het zaterdagavond wellicht opnieuw een wedstrijd die alle kanten uit kan. Als Knack Volley de Limburgers voor een vierde maal kan kloppen, wordt het mentaal overwicht wel een pak groter.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.