Home | Nieuws | Coach Hendrik Tuerlinckx

Coach Hendrik Tuerlinckx

04/09/2017

Het voorbije weekend kreeg coach Emile Rousseaux van de Knack Volley clubleiding de toestemming om naar het EK in Krakau te reizen om daar zijn zoon Tomas in de wedstrijden om een eremetaal aan het werk te zien. En daarnaast van de gelegenheid gebruik te maken om ook even goeiedag te zeggen aan zijn assistant-coach Steven Vanmedegael en (ex-)spelers Ruben van Hirtum, Arno van de Velde, Stijn D’hulst en Sam Deroo.

Enkel jammer dat de Red Dragons hun memorabele EK-campagne niet konden bekronen met een bronzen medaille. Dat Rusland té sterk zou zijn in de halve finales kon enigszins worden voorspeld (3-0 winst voor Rusland: 25-14, 25-17, 25-14). Rusland dat op zondag na een ware thriller met 3-2 winst goud pakte in de finale tegen Duitsland (25-19, 20-25, 25-22, 17-25, 15-13). Vroeger in de vooravond hadden de Red Dragons met 2-3 de duimen moeten leggen tegen het meer ervaren Servië (17-25, 25-22, 25-19, 22-25, 12-15). De Red Dragons mochten wel met opgeheven hoofd dit EK verlaten. Brons was heel dichtbij maar details beslisten er anders over.

 

Ondertussen waren de Knack Volley boys aanwezig op het Par-ky Menen tornooi dat op zaterdag werd afgewerkt. Door de afwezigheid van Emile Rousseaux kwam de coachpositie in handen van kapitein Hendrik Tuerlinckx. En Hendrik, of waren het de spelers op het terrein, deed het prima in zijn nieuwe rol. Knack Volley won met 3-0 van Saint-Quentin (25-20, 25-16,15-10) en met 2-1 van Cambrai (25-21, 25-18, 12-15). Coach Hendrik koos voor zijn ploegopstellingen uit spelverdeler Sander Depovere, opposites Thomas Konings en Antoine Cornil, middenmannen Pieter Coolman, Lou Kindt en Jonas Vanthournoudt, receptie-hoekspelers Matthijs Verhanneman, Piotr Orczyk en Lou Kindt en libero’s Stijn Dejonckheere en Benjamin Robbe. Je ziet, ook de leerling-coach koos voor heel wat rotaties in zijn opstellingen zodat alle aanwezige spelers ruim aan bod kwamen.

 

eejo

 

Matchreport Knack Volley - Cambrai

Matchreport Knack Volley - Saint-Quentin

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.