Home | Nieuws | Coach van het Jaar: Emile Rousseaux

Coach van het Jaar: Emile Rousseaux

27/04/2017

We stellen aan u voor: de Coach van het Jaar, Emile Rousseaux. Wie anders?

En dat al voor de vierde maal op vijf jaar (2013, 2014, 2016 en 2017). En dik verdiend want met Knack Volley Roeselare won Emile Rousseaux sinds de vorige editie van de Volleyproms de Kampioenstitel 2016, de Belgische Beker 2017 en stootte hij in de Champions League door naar de tweede ronde na stuntwerk tegen Europese toppers Belogorie Belgorod, Sir Sicoma Colussi Perugia en Halkbank Ankara.

Tel daarbij zijn laatste stunt in de pas afgelopen play-offs. Gestart op één punt van Noliko Maaseik door de tweede plaats in de reguliere competitie beëindigde Knack Volley, na het langdurig uitvallen van kapitein Hendrik Tuerlinckx plus tal van blessures en een losgeslagen buikgriep bij heel wat spelers, nog steeds op één punt de finale van de play-offs. En dat zonder hoofdaanvallers Hendrik Tuerlinckx, Piotr Orczyk en Matthijs Verhanneman naast libero Stijn Dejonckheere in sommige wedstrijden.

Tussendoor zorgde Emile Rousseaux tijdens het voorbije seizoen, samen met vriend-van-het-eerste uur Swa Depelchin, ook nog voor de lancering van ‘Het wiel van Emile’, een website met dynamische en praktijkgerichte volleyballeerlijnen voor kinderen vanaf 18 maanden tot en met U13. Dit alles is te vinden op de officiële website van Volley Vlaanderen  

Emile Rousseaux is naast zijn job als hoofdtrainer bij Knack Volley ook nog steeds docent aan de opleiding Lichamelijke Opvoeding, campus Parnas in Dilbeek. En grondlegger van de bewegingsschool in België. En wordt hij overal geprezen voor zijn opleiding van jongeren in het volleybal. Dat dit vroeg of laat ook in het buitenland ter ore zou komen was dus wel te voorspellen. In het tussenseizoen start Emile Rousseaux, die nog één seizoen onder contract ligt bij Knack Volley, als “Directeur du Projet Génération 2024” bij de Franse Volleybalbond met als doel met de Franse Damesploeg de Olympische Spelen in 2024 te bereiken die mogelijk in Parijs worden georganiseerd.

En om af te ronden nog even dit. Volgens sommige buitenstaanders is het coachen van een ploeg als Knack Volley best eenvoudig omdat het team in de voorbije vijf jaren grotendeels ongewijzigd is gebleven. Iedereen die echter professioneel aan de slag is met vorming of opleiding of onderwijs weet echter dat het moeilijkste er juist in bestaat om dezelfde mensen dag in, dag uit, jaar na jaar, te blijven motiveren, iets waar Emile Rousseaux MET zijn team wonderwel blijft in slagen.

Dus, Coach van het Jaar 2016-2017, Emile Rousseaux! Wie anders?

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.