Home | Nieuws | Coaching en motivatie

Coaching en motivatie

01/07/2017

In de voorbije week was coach Emile Rousseaux tweemaal te gast in de Roularta-gebouwen als spreker voor de Meiboom Academy. Emile hield er twee druk bijgewoonde sessies over “Coaching en motivatie”.

Als trainer, coach en docent weet Emile als geen ander steeds vernieuwend en verrassend voor de dag te komen. Hij is een meester in het coachen en motiveren van een team wat tot heel wat successen leidde bij Knack Volley Roeselare. Anders slaag je er niet in om op vijf jaar tijd tien titels en bekers binnen te halen. En dit met een vaste groep van zeven spelers, zijn ‘golden boys’, naast heel wat andere getalenteerde spelers.  

In twee exposés, die elk een dik uur duurden, belichtte Emile het onderwerp “Coaching en motivatie” vanuit twee verschillende standpunten. In zijn eerste sessie lag de nadruk eerder op een wetenschappelijke benadering. In zijn tweede sessie putte Emile vooral uit zijn ruim arsenaal van ervaringen met de verschillende spelersgroepen. Een groot gedeelte van zijn tijd besteedde Emile aan de afweging tussen de ‘manager’ en de ‘leader’ en de manier waarop beide personen omgaan met hun werknemers, in zijn geval de spelers. Op die manier hoorden de deelnemers o.a. hoe Knack Volley-spelers mee participeren in de video-analyses van wedstrijden, hoe de wedstrijdstatistieken van de tegenstanders aan bod komen, wat ‘challenge the players’ en ‘free training’ juist inhoudt, wat het ‘tchin-tchin-systeem’ is en dat de spreuk ‘never change a winning team’ bij hem helemaal niet van toepassing is bij het opstellen van zijn team.

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.