Home | Nieuws | Cruciale week voor Knack Volley

Cruciale week voor Knack Volley

13/02/2018

Met de wedstrijden tegen Cucine Lube Civitanova in de Champions League en Noliko Maaseik in de finale van de Beker kijkt Knack Volley tegen een cruciale week aan. Op dinsdagavond zijn de Italianen te gast op Schiervelde in de vijfde wedstrijd van de 2018 CEV Volleyball Champions League. De Italiaanse Landskampioen én Bekerwinnaar 2017 landde maandagmiddag ‘au grand complet’ in het Mercure Hotel bij Roeselare. Het wordt de tiende ontmoeting tussen Cucine Lube Civitanova, het vroegere Lube Macerata, en Knack Volley. Voor de liefhebbers van statistieken, van de voorbije negen wedstrijden won Knack Volley er vijf én… kon Civitanova géén enkele keer winnen op Schiervelde.

Deze maal echter komt Civitanova met een duidelijke doelstelling naar Schiervelde. Mits winst van één set is men reeds zeker van plaats twee in Poule A wat de kwalificatie voor de volgende ronde zou betekenen. Maar gezien hun status in Italië en Europa en het feit dat deze tweede plaats tot een slechte uitgangspositie in de playoff fase leidt, met mogelijke tegenstanders als Zenit Kazan of Lokomotiv Novosibirsk, zal Civitanova op de overwinning mikken om dan in een thuisduel tegen die andere Italiaanse tegenstander, Sir Colussi Sicoma Perugia, in onze poule de strijd voor de eerste plaats uit te vechten.

 

Knack Volley verloor in december de heenwedstrijd in Civitanova met 3-0 (25-22, 26-24, 25-22) na een heel verdienstelijke partij van de blauw-witten. Knack Volley speelde zijn wedstrijd in moeilijke omstandigheden nadat coach Emile Rousseaux, wegens het overlijden van zijn vader, dadelijk na aankomst het vliegtuig terug richting België moest nemen. Hij werd echter op een passende wijze door assistent-coach Steven Vanmedegael vervangen.

 

We polsten even bij Steven Vanmedegael naar de vooruitzichten voor de wedstrijd van dinsdagavond. “We kijken inderdaad tegen een cruciale week aan,” steekt Steven van wal. “Maar op Schiervelde tegen een wereldteam als Cucine Lube Civitanova spelen is wel een ideaal geschenk voor ons. Ten eerste wordt onze voorbereiding niet doorkruist door een eventuele lastige verplaatsing als aanloop naar de Bekerfinale op zondag. Ten tweede spelen we tegen een team dat vanaf de eerste minuut druk zal zetten op ons. Iets wat we de voorbije weken, met alle respect voor die ploegen, misten in onze eigen nationale competitie. Civitanova  komt naar hier om te winnen en zo uitzicht te blijven hebben op die belangrijke eerste plaats in poule A. Wij starten met als doel één set te winnen. En als we die set binnenhebben dan gaan we voor een tweede set. En dat is de manier waarop wij iedere wedstrijd aanpakken.”

 

Knack Volley zal dinsdagavond zijn reputatie van moeilijk te bespelen ploeg in eigen huis opnieuw willen waarmaken. Het zou niet de eerste maal zijn dat het opnieuw begint te ‘spoken’ op ‘Schrikvelde’. De thuisploeg rekent op een vol huis en organiseert een eerste generale repetitie van de indrukwekkende Blue Wall als voorbereiding op de Bekerfinale van zondagnamiddag.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.