Home | Nieuws | Cucine Lube Civitanova was een maatje té groot

Cucine Lube Civitanova was een maatje té groot

14/02/2018

Wikipedia levert ons toch af en toe van die interessante weetjes op. Wist je bijvoorbeeld dat Osmany Juantorena een neefje is van de grote Alberto Juantorena ? Alberto won gedurende de Olympische Spelen van 1976 in Montreal zowel de 400 als 800 meter in het atletiek, en is hiermee de enige atleet die ooit deze dubbel veroverde door onder meer in de 800 meter onze Ivo Van Damme achter zich te houden. En wanneer je het palmares bekijkt van de bijna 33-jarige Osmany dan ga je toch ook even met de ogen knipperen ! Zowel zijn individueel palmares als dit van de ploegen waar hij speelde is op zijn zachtst gezegd indrukwekkend. Hiermee is hij van het actuele Civitanova de meest gelauwerde speler, maar ook zijn maatjes kunnen mooie adelbrieven voorleggen : winnaars van de Champions League, wereldkampioenschappen, landstitels en bekers,… We waren dus bevoorrechte getuigen van andermaal veel volleybalkapitaal in Schiervelde en van de grote Osmany-show.

Bij Cucine Lube Civitanova konden ze zich de luxe permitteren een monument als Dragan Stankovic op de bank te laten. Knack Volley deed het met zijn beschikbare pionnen en dus met Ruben Van Hirtum die de wedstrijd op gang serveerde. Even daarvoor bewees ere-gast Hugo Broos dat hij beter kon voetballen dan volleyballen. En al snel stond Knack Volley met 0-5 in het krijt. Gelukkig is Mister J ook maar een mens en dus kan ook hij missen (1-5), iets wat hij ook deed op zijn service (2-6). Knack Volley bleef aanvallend monddood en bij 2-10 spendeerde het reeds zijn tweede time-out. Matthijs Verhanneman zorgde dan voor het eerst eigen punt (3-10). Nadat opposite Sokolov een bal in de brievenbus deed belanden (3-11) zette Knack een kleine remonte op poten met onder meer een perfecte ace van Arno Van de Velde in de conflictzone tussen Juantorena en Sander (5-11). Ruben Van Hirtum scoorde nog de 6-11 maar kon niet beletten dat de Italianen weer verder uitliepen in de score : 9-16, 11-20 (ace Sokolov). Bij 13-24 kregen de bezoekers hun eerste setbal maar Pieter Coolman (14-24), dan een associatie tussen Pieter en Matthijs Verhanneman met een blok op de opposite (15-24) en een ace van Ruben Van Hirtum gaven de stand een wat minder desastreus uitzicht. Tsvetan Sokolov nagelde de eindstand van de eerste set vast : 16-25.

 

Set twee startte met een schone lei en vooral met meer succes voor de thuisploeg : bij 5-2 moest coach Giampaolo Medei naar het wapen van de time-out grijpen om het tij te keren. En met succes want Knack Volley haalde net nog de onderbreking met een punt voorsprong (8-7) maar snel daarna nam Civitanova het heft in handen. We konden ook maar bewonderend toekijken naar de snelheid van uitvoering wanneer Mister J nog eens in de pipe gestuurd werd. Als een ware Batman dook hij telkens plots op om dan even flitsend zijn moker boven te halen. Clouseau zou zingen : “zoveel schoonheid heb ik nooit gezien”. Maar ondanks zoveel talent bleef Knack in zichzelf geloven en nam na 10-11 toch weer de leiding over bij 14-12 (driemeterfout Sokolov). Een antennefout van Ruben Van Hirtum gevolgd door een ace van Taylor Lee Sander deden de kansen echter weer keren in het voordeel van de opponent : 14-16. Met Lou Kindt nu tussen de lijnen en het mes tussen de tanden zorgden Pieter Coolman, Hendrik Tuerlinckx en Lou zelf met een ace dat Knack toch weer the lead kreeg : 18-17. Echter voor het laatst in deze set. Want in money-time liet Civitanova zijn prooi niet meer los, hoe Knack ook tegenspartelde, en met het kleinste verschil (23-25) kaapten ze een 0-2 voorsprong bij elkaar.

 

We kregen eenzelfde beeld in de aanvangsfase van de derde set : 5-1 voor Knack Volley en een time-out bij de Italianen. Nu kon Knack iets langer standhouden (10-7) maar een net-rol-ace van Enrico Cester bracht verandering in de kloof (10-10). Bij een 12-12 kwam Mister J aan service, Knack stond met vier spelers in receptie en toch een ace perfect tussen twee man. Een blok op Matthijs Verhanneman bracht het verschil op 2 punten (13-15). Het werden er drie dankzij Sokolov (14-17) maar weer naar één dankzij een blok van Lou Kindt en Pieter Coolman (16-17). Het verschil in de puntenstand bleef zo op en neer gaan : 19-22, 21-22, 22-23 (netservice van de ingekomen Zhukouski) en zelfs 23-23 na een misser van Sokolov. Helaas ging een éénmansblok van Lou Kindt out en was de daaropvolgende receptie een probleemgeval zodat de aanval niet succesvol afgerond kon worden : 23-25 en dus 0-3 ondanks heldhaftig verweer in set twee en drie.

 

Al bij al een logische nederlaag waar we ons bij moeten neerleggen. We troosten ons met de gedachte dat Noliko Maaseik weliswaar sterk is maar gelukkig niet zo sterk als dit Civitanova en dus blijven we hoopvol voor komende zondag. Een makkie wordt het niet, geen walk in the park… integendeel. Iedereen zal klaarwakker moeten zijn, 200 procent focus, zijn tenen uitkuisen en nog veel meer dan dit om dat blikken ding in Roeselare te houden.

Succes Knack Volley! We zullen er ook zijn!

 

Brilsmurf

 

Matchreport

 

Foto's van Jo Naert

Foto's Bart Vereecke

Foto's Jan Vanmedegael

Foto's Guy Van Gilsen

Foto's Annelies Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.