Home | Nieuws | De circusvoorstellingen kunnen van start gaan

De circusvoorstellingen kunnen van start gaan

29/04/2017

De circusartiesten zijn klaar om op te treden, de zalen liggen vast, de speeldata ook… Nu enkel nog alle vrijwillige medewerkers warm maken om best een week verlof te nemen. Want de shows vinden om de andere dag plaats. Op zo’n twee-en-een-half-uur rijden van elkaar, in het beste geval dan toch. En de toeschouwers laten weten dat de artiesten er niet steeds even fit zullen bijlopen want na ieder optreden volgt slechts één dag rust, gevolgd door een lange rit naar en van de volgende voorstelling. Maar de circusdirectie is tevreden. Want na deze korte en onbelangrijke periode zonder financiële opbrengsten voor hen, kunnen ze de circusartiesten onmiddellijk opnieuw inzetten in een internationale show, vermoeid of niet…  Dit lijkt wel het krakkemikkig script van een onwaarschijnlijk verhaal maar dit is het niet. Het is de bittere waarheid in de Belgische volleybalwereld… 

Zaterdagavond starten de play-off finales. Met Knack Volley en Noliko Maaseik als de twee finalisten. Knack Volley gaat voor een vijfde landstitel op rij, de elfde in zijn bestaan. Noliko Maaseik lonkt naar een eerste echte prijs, kampioen of bekerwinnaar, sinds 2012. En naar een vijftiende landstitel in zijn bestaan. Iedereen is het erover eens, dit worden zware titelfinales. Met twee teams, die meer dan vorig jaar, sterk aan elkaar gewaagd zijn. In hun onderlinge confrontaties, zes in het totaal, staat de stand drie-drie gelijk. Beide teams wonnen hun twee thuiswedstrijden, Maaseik behaalde Supercup winst dichtbij in Luik en Roeselare zegevierde in de Bekerfinale in Antwerpen. Door zijn eerste plaats in de voorbije play-offs start Noliko Maaseik met het thuisvoordeel. Dat betekent dat Knack Volley verplicht is om minstens één maal te gaan winnen in de Lotto Dôme wat hen dit seizoen nog niet is gelukt. Het is dus duidelijk dat Noliko Maaseik, ook al eerste in de reguliere competitie, als favoriet start. Tel daarbij hun ruimere kern, ondertussen aangevuld met medical joker Ivan Raic als extra troef, en niemand kan ontkennen dat Knack Volley start als de underdog.

 

Voor de Knack Volley supporters die vandaag de verplaatsing naar Maaseik niet maken staan vanavond de deuren van Bistro Schiervelde wagenwijd open. De wedstrijd wordt vertoond op groot scherm en naast een lekker pintje of wijntje zorgt de keuken ook voor een lekker hapje voor de hongerige magen.

 

 

Speelkalender

zaterdag 29 april: Noliko Maaseik - Knack Roeselare

maandag 1 mei: Knack Roeselare - Noliko Maaseik

woensdag 3 mei: Noliko Maaseik - Knack Roeselare

 

En daarna, tot de beslissing valt:

vrijdag 5 mei: Knack Roeselare - Noliko Maaseik

zondag 7 mei: Noliko Maaseik - Knack Roeselare

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.