Home | Nieuws | De dag dat de aarde eventjes stopte met draaien

De dag dat de aarde eventjes stopte met draaien

23/03/2020

Annelies,

 

Er zijn zo van die teksten die je liever niet schrijft, teksten waarvan ieder woord met pijn uit het toetsenbord moet gesleurd worden, terwijl de gedachten op hol slaan en steeds opnieuw schreeuwen : neen, dat kan toch niet. Ik had nooit gedacht dat de wereld in deze tijd kon stilstaan door iets anders dan Corona, en toch.

 

Al hebben we wellicht nooit ook maar één woord uitgewisseld, we kenden elkaar, we wisten van elkaars bestaan. Sociale media verbreden nu eenmaal je kennissenkring, het moet niet altijd negatief zijn hoe we dit moderne medium omschrijven.

 

Ook onze gezamenlijke passie voor Knack Volley verbond ons aan elkaar. In een bepaalde periode zag ik jou met een groot machien en een joekel van een lens langs de boardings wandelen, op zoek naar een geschikte positie voor een mooie foto. Je droeg het bekershirt en de hoed met fierheid.

 

Jij, die de laatste jaren een abonnement had om je verjaardagsparty midden februari in het Sportpaleis te vieren met duizenden anderen. Om op 14 februari te verjaren moet je wel geliefd zijn. Jij, het meisje dat steevast niet vergat je nonkel te bezoeken om ook hem uit te nodigen voor dat grote feest. En hij was er telkens bij, in jouw gedachten en ook in de mijne en die van velen in de blue wall. Op de Big Bad Wolf kon en kun je immers rekenen, nog steeds na al die jaren.

 

Jij, de vrouw met het grote hart, die ondanks je eigen problemen meer oog had voor het leed van anderen. Dat dienstbaarheid voor jou bovenaan stond verrast niemand die ook je ouders kent.

 

Je stond kritisch in het leven, revolteerde tegen wat je als onrechtvaardig aanvoelde en liet dit ook wel merken in je eigen, soms cassante, stijl. Ik was niet altijd akkoord met jou, maar wie ben ik om te oordelen, laat staan te veroordelen. Een dag zonder een Facebook-bericht van jouw kant was altijd een gemis, helaas moeten we het definitief zonder stellen vanaf nu.

 

Jouw puppy leek je laatste dagen op te fleuren, hij zal je missen. We zullen je ook missen Annelies, niet zo pijnlijk als je ganse familie, maar toch. En by the way….als je daar den Xavier  (één van je laatste Facebookposts) ziet, drink tezamen een dagschotel of je eigen lievelinsgdrankje, een glaasje rosé ?

 

De aarde draait inmiddels weer door voor de meesten onder ons. Dank je wel voor al het moois wat je deze wereld bracht en slaap nu zacht, slaap eeuwig, slaap vreedzaam.

 

Brilsmurf

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.