Home | Nieuws | De ene Europese verplaatsing is de andere niet

De ene Europese verplaatsing is de andere niet

19/01/2017

Knack Roeselare heeft al ettelijke Europese verplaatsingen achter de rug. Dat de ene al wat moeilijker te organiseren is dan de andere zal u wellicht niet verwonderen. Parijs is nu eenmaal makkelijker te bereiken dan pakweg Belgorod. Met de verplaatsing naar Ankara kwam er echter voor de eerste keer een nieuwe, akelige factor bij: terreurdreiging.

Turkije is de laatste tijd meermaals in het nieuws geweest omwille van aanslagen. Istanbul en Ankara, twee plaatsen die Knack Volley op de trip aandeed, ontsnapten niet aan het dodelijk geweld. We hoeven ons niet te laten intimideren, maar je kan er ook niet blind voor zijn. Daarom werd, na enig overleg, besloten om de reis “ low profile “ te houden en een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen.

Die “low profile” zal u wel gemerkt hebben aan het nieuws op de website en facebook. Tenminste aan het gebrek aan nieuws. Normaal bezorgen we onze fans dagelijks nieuws en weetjes over de verplaatsing. Deze keer dus niet. Ook de naam van het hotel werd nergens prijsgegeven. We hopen dat u het ons kunt vergeven.

 

Maar er was meer. Binnen het Roeselaarse politiekorps loopt een hoofdinspecteur van politie, Danny Wyffels, die binnen het wereldje van Belgische sportorganisaties een serieuze reputatie heeft opgebouwd met betrekking tot “dreiging”. Hij was de gedroomde persoon om ons te briefen en te begeleiden. Dank zij hem werd contact gelegd met de Belgische Defensie Attaché in Ankara. En laat dit nu toch wel een Roeselarenaar zijn: kolonel Pol Vanden Berghe! De man stond ons niet alleen op te wachten in de luchthaven, hij verzekerde ons dat hij twenty-four-seven voor ons beschikbaar was. En al vlug werd duidelijk wat dat betekende.

 

Voor de verplaatsingen met de bus kregen we politiebegeleiding, zwaailichten en sirene inbegrepen. In het hotel werd ondergetekende opgebeld door een lokale politiechef, die ons zijn telefoonnummer doorgaf: hij was gedurende ons verblijf ons aanspreekpunt binnen de politie van Ankara. Hij was trouwens aanwezig op elke training. En niet alleen hij zelf. We telden gedurende de eerste training wel 50 politiemensen (met explosievenhond en /of AK-47), die ondertussen ook de zaal een volledige “sweep” gaven. De dag van de wedstrijd waren het er 400!

 

Overdreven? U kunt er zelf over oordelen. Sluit je daarmee alles uit? Ongetwijfeld niet. Maar het zorgde wel voor een gevoel van veiligheid, waardoor zij die aanvankelijk met de nodige bezorgdheid afreisden, met het uur relaxter werden. Een woord van dank is hier dus op zijn plaats: aan burgemeester Kris Declercq en korpschef Curd Neyrinck voor hun begrip en inschikkelijkheid ons Danny Wyffels ter beschikking te stellen, aan kolonel Pol Vanden Berghe voor zijn aanwezigheid en interventies (en aan zijn echtgenote Ann voor haar spontane gastvrijheid), aan het politiekorps van Ankara voor hun begeleiding, aan de Belgische ambassadeleden voor hun tricolore aanmoedigingen tijdens de wedstrijd en tenslotte aan Danny Wyffels zelf voor …. ja, voor alles eigenlijk.

 

GDI

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.