Home | Nieuws | De jacht op een zesde opeenvolgende landstitel

De jacht op een zesde opeenvolgende landstitel

20/04/2018

Na zesentwintig competitiewedstrijden in een lange en spannende voorcompetitie start zaterdagavond voor Knack Roeselare de jacht op een zesde opeenvolgende landstitel. Deze maal start de huidige landskampioen als de underdog tegen een dit seizoen wel superieur Noliko Maaseik. Dit zijn geen loze woorden om de druk af te houden maar gewoonweg de realiteit.

Noliko Maaseik sloot zowel de reguliere competitie als de play-offs héél autoritair af op de eerste plaats, Noliko Maaseik won net na Nieuwjaar de eerste editie van de League Trophy, Noliko Maaseik won in de Champions League thuis van toppers als Lokomotiv Novosibirsk, Zaksa Kedzierzyn-Kozle en Arkas Izmir (ook uit) en Noliko Maaseik speelde de finale van de Beker van België… maar verloor die wel met 1-3 cijfers van Knack Roeselare.

 

Noliko Maaseik start zaterdagavond met het thuisvoordeel aan de finale van de play-offs. En dat is niet min. We keken het even na op de website van de Limburgers. Hun laatste thuisverlies, de Champions League-match tegen Trentino even buiten beschouwing gelaten, dateert van zaterdag 21 oktober… met 2-3 verloren… van VBC Waremme… Voor Knack Roeselare is het niet de eerste maal dat het in zo’n moeilijke positie de play-offs finale start. Ook in de twee voorbije seizoenen, 2015-2016 en 2016-2017, startten de Limburgers steeds met het thuisvoordeel. Maar werd Knack Roeselare tweemaal landskampioen. In respectievelijk drie en vier wedstrijden. Noliko Maaseik mag dan dit seizoen al vijf maal gewonnen hebben van de ploeg van coach Emile Rousseaux, deze overwinningen hebben geen enkele waarde meer vanaf nu zoals hij in een interview liet optekenen.

 

Cijfers zijn maar cijfers. Sinds het seizoen 2012-2013 speelden Knack Roeselare en Noliko Maaseik driemaal de finales van de play-offs. Knack Roeselare won ze alle drie en de verhouding in de wedstrijden was, alles opgeteld, negen matchen gewonnen en slechts één verloren. Als het om de ‘marbels’ gaat, weetjewel…

 

Zaterdagavond vliegen beide ploegen erin. We rekenen op heel wat blauw op de tribunes in de Steengoed Arena. En wie de verplaatsing niet kan maken is steeds welkom in Bistro Schiervelde om daar op groot scherm de wedstrijd te volgen. We duimen voor een sportieve titelstrijd: op het terrein, in de tribunes en in de wedstrijdcommentaren achteraf.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.