Home | Nieuws | De rollercoaster van Knack Volley

De rollercoaster van Knack Volley

14/12/2016

December is traditioneel een drukke volleybalmaand voor Knack Volley. Dit seizoen staan er maar liefst 7 wedstrijden op 25 dagen op de kalender. Na competitie (VHL Leuven), Champions League (Belgorod) en competitie (VBC Waremme) volgt vanavond de uitwedstrijd in de halve finale Beker van België tegen Lindemans Aalst.

Daarna volgen nog competitie (Antwerpen), Champions League (Perugia) en opnieuw beker (terugwedstrijd Lindemans Aalst). Misschien is de wedstrijd van vanavond wel de belangrijkste uit dit rijtje. Knack Volley wil in Aalst een zo goed mogelijke uitgangspositie verwerven voor de terugmatch op woensdag 28 december in Schiervelde. De bekerfinale, op zondag 12 februari in het Sportpaleis, spelen en die ook winnen is traditioneel één van de hoofddoelstellingen van de huidige landskampioen en bekerwinnaar.

 

Maar daarvoor moet Knack Volley eerst in twee wedstrijden voorbij Lindemans Aalst raken. Voor middenman Arno Van de Velde (bijna 21 jaar) van Knack Volley wordt het straks een speciale match. Hij is immers afkomstig van de Ajuinenstad.

 

“Natuurlijk is het tof om te spelen in de stad waar je opgroeide”, steekt de boomlange middenman van wal. “Er komt wat meer familie dan anders om te supporteren wat de wedstrijd natuurlijk een extra dimensie geeft. Of ik effectief zal spelen weet ik nog niet. Coach Emile Rousseaux heeft de gewoonte om dat pas net voor de opslag bekend te maken. Uiteraard hoop ik om in de basis te staan, maar dat komt niet omdat het nu tegen Aalst is. Als topsporter wil je gewoon zoveel mogelijk aan de bak komen. Ook al vind ik dat mijn concurrent Fornes over betere fysieke papieren beschikt, toch ben ik ervan overtuigd dat ik dit seizoen nog veel speelkansen zal krijgen van Rousseaux. Het is eigen aan onze coach om te roteren. Over de matchen die ik tot dus ver speelde ben ik maar gedeeltelijk tevreden. Er was nog geen enkele bij waarin ik zowel aanvallend, blokkerend én serverend uitblonk. Er was wel altijd één spelonderdeel waarin ik minder presteerde. Aan mij dus om hard te blijven werken om alle puzzelstukjes toch in mekaar te laten passen.”

 

Eind november ging Knack Roeselare al eens op bezoek bij Lindemans Aalst in competitieverband. De landskampioen speelde de ploeg van coach Johan Devoghel toen bij momenten weg. Betekent dit dat Knack Volley straks als favoriet aan de opslag komt? “Dat vind ik niet”, antwoordt Van de Velde. “Ik denk niet dat hun ploeg verzwakt is tegenover vorig seizoen. Ze beschikken nog steeds over heel wat kwaliteiten. Eens ze in de flow geraken, wordt het oppassen geblazen voor ons. Wij zullen in de nieuwe zaal weer een goed basisniveau moeten halen om te kunnen winnen. De nieuwe sportzaal vind ik wel een stap voorwaarts voor de club. Ze oogt mooi en de ambiance was er een paar weken terug ook optimaal.”

 

Arno Van de Velde hoopt dat hij straks een eerste stap kan zetten richting bekerfinale. Vorig seizoen kon hij nog pronken met de Cup na een overwinning tegen Antwerpen in een uitverkocht sportpaleis. “De beker is zeer belangrijk voor ons want het is een prijs die we graag toevoegen aan onze trofeeënkast. De sfeer errond is ook geweldig, dat ervaarden we vorig jaar al. Eigenlijk zijn dat de matchen waarvoor je het doet. Het zijn ook herinneringen voor het leven”, besluit Arno Van de Velde.

 

 

Nog een praktische vraag: hoe zit het met het parkeren in Aalst vanavond? Het management van Lindemans Aalst laat weten dat de parking voor 260 wagens aan de zaal klaar is. En dat er plaats beschikbaar is voor nog eens 160 wagens in de twee aanliggende straten.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.