Home | Nieuws | Druk wordt steeds groter

Druk wordt steeds groter

03/05/2017

De play-offs finales zijn twee speeldagen en tien sets ver en het verschil tussen Knack Roeselare en Noliko Maaseik bedraagt welgeteld TWEE punten. Knack Roeselare scoorde in het totaal 208 punten, Noliko Maaseik komt aan 210 punten. Twee punten verschil, dat kunnen een geslaagde diagonale aanval én een opslagace zijn of een kill-block én een slimme tweedehands-tipbal. Maar twee punten kunnen even goed een voetfout bij een driemeter-aanval én een receptiebal in de tribunes of een netopslag én een aanval tegen de antenne zijn.

Deze laatste voorbeelden om duidelijk te maken dat ook iedere fout dadelijk cash wordt betaald in het duel tussen de twee protagonisten van de play-offs finales. Beide ploegen komen nu in een situatie terecht waar de wedstrijd niet enkel meer bepaald wordt door de tactische richtlijnen of het spelsysteem dat door hun coaches wordt uitgestippeld. Vanaf nu komt de druk meer en meer op de schouders van de spelers te liggen, wordt de score bepaald door het verschil tussen scoren en fouten maken, speelt de fysieke paraatheid na 244 effectieve minuten volleybal op drie dagen tijd een steeds belangrijker rol. En het verhaal is helemaal nog niet ten einde want na woensdag in Maaseik volgt vrijdag nog een match in Roeselare. Waardoor de druk op de spelers steeds maar groter wordt…

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.