Home | Nieuws | Duidelijk de wet van de sterkste

Duidelijk de wet van de sterkste

10/11/2019

Sleutelmomenten : In set één en twee kan BDO Haasrode Leuven gelijke tred houden tot respectievelijk 10-10 en 14-13 maar Knack Volley slaat daarna telkens een beslissende kloof.

In set drie lijkt Knack Volley snel vrije baan te hebben dankzij enkele niet af te breken Roeselaarse muurtjes (8-1) maar voor het eerst in dit duel sluipen vanaf 17-11 enkele onzuiverheden in het receptiespel wat BDO toelaat te remonteren tot 20-18. Dan acht de videoscheidsrechter zijn ‘moment de gloire’ gekomen en ziet als één van de weinigen stoïcijns een netfout van de thuisploeg (20-19). We onthouden ons diplomatisch van elk verder commentaar om onze kansen in het verdere verloop van de diverse competities niet te hypothekeren.

 

Man van de match : Aansluitend op deze fase zet Star of the Game Hendrik Tuerlinckx de puntjes op de i. Maar scheidsrechter Khuc Thien oordeelt dat Hendrik hierbij iets te uitbundig viert en onze kapitein wordt op het matje geroepen en gevraagd zijn enthousiasme te temperen.

 

Opvallend : Hendrik laat dit niet aan zijn hart komen en scoort ook de 21-19 en 23-20. Zo krikt hij zijn reeds indrukwekkende statistieken nog wat op, om te eindigen met 20 punten, met aanvallend een percentage van maar liefst 79 %.

 

Heel wat bekende namen bij het volkomen Belgisch getinte BDO Haasrode Leuven dat zich inmiddels manifesteert als het echte nummer vier in onze competitie : Laszlo De Paepe, Thomas Pardon, libero Albert Quentin, revelatie Berre Peters, Gert Van Walle, Lienert Cosemans en Seppe Baetens. Knack Volley ging van start met zijn typeploeg van de laatste wedstrijden.

 

Onder impuls van Berre Peters zet Haasrode Leuven zijn voet naast die van Knack Volley en kan het zelfs de leiding nemen : 7-9. Maar de negentienjarige faalt voor de 9-9 en moet een blok incasseren van Hendrik Tuerlinckx : 11-10. Kris Eyckmans grijpt vanzelfsprekend naar de time-out en Lienert Cosemans krijgt daarna de kans om met een tweedehandse bal de Knack-defensie te grazen te nemen : 13-11. Maar na andermaal (eerste blok bij 12-10) een blok op Seppe Baetens ( 3 punten, 22%) moet de bezoekende coach ook zijn tweede time-out opsouperen : 18-13. Nochtans zijn de services van BDO Haasrode Leuven niet ongevaarlijk : de snelle en strakke floats van zowel De Paepe als Pardon brengen Knack Volley geregeld onder druk maar het trio Fragkos-Verhanneman-Deroey laat zich geen enkele keer ringeloren. Over de volledige wedstrijd namen de bezoekers aardig wat risico in service wat hen zestien missers en vier punten oplevert. Op drie sets is dit foutenpercentage toch wel wat langs de hoge kant. Even slagen ze er nog wel in om vanuit 22-16 drie punten op rij te scoren (22-19) maar servicemissers van de ingekomen Hofmans en Blondeel (23-19 en 25-20) vallen echt op het verkeerde moment.

 

Om een 4-3 in set twee te bereiken moest Knack Volley zelf slechts één punt scoren : de 2-1 via een pipe-aanval van Andreas Fragkos. Zowel Seppe Baetens, Gert Van Walle als Berre Peters leveren hun bijdrage in de zestien opslagmissers. Brett Walsh vindt de zwakkere linkerkant van Berre Peters en luk een mooie ace (10-8). Tot 16-14 heeft BDO Haasrode Leuven nog uitzicht op deelwinst maar bij Knack Volley blijft de receptie heel stabiel en kan iedereen aan bod komen : Matthijs Verhanneman (17-14), Hendrik Tuerlinckx (rebound 18-14), de service van Brett Walsh rolt vervolgens juist over het net aan de juiste/verkeerde kant (kies zelf uit) zodat het driemansblok reeds fluitend op Gert Van Walle hangt te wachten : 19-14). De bezoekende hoofdaanvaller neemt wraak met een ace (19-16) en dit goede voorbeeld wordt gevolgd door Berre Peters (21-18). Finaal is het onze Helleen Andreas die de set vastzet op 25-21.

 

Aanvankelijk is set drie het begin van een demonstratie met ondermeer drie geslaagde bloks van de thuisploeg : 4-1, 7-1 en 8-1 en wordt het voornaamste slachtoffer Lienert Cosemans die zijn plaats moet afstaan aan Robin Blondeel. Een goede ingreep zou blijken want al snel wordt de kloof een stuk kleiner zonder alarmerend te zijn voor Knack Volley (10-5 ace Pardon, 10-6 rebound). Even wordt het verschil nog kleiner (12-9 : blok op Matthijs Verhanneman) om nadien opnieuw te verdubbelen (16-10 : netfout Pardon). Een mooie pipe-aanval brengt Berre Peters bij 17-12 aan de achterlijn en voor het eerst moeten we receptiefouten noteren : 17-13 en 17-14. Geen man overboord wanneer de voor Seppe Baetens ingevallen Thomas Hofmans hoog boven het blok de bal buiten keilt : 20-15. Maar dan bewijst Gert Van Walle eens te meer zijn waarde (20-16 en 20-17). Er volgen twee netfouten (eentje van Andreas Fragkos en eentje van de videoscheidsrechter) en het staat zowaar 20-19. Steven Vanmedegael protesteert blijkbaar iets te heftig en raapt een geel kleurtje op. Maar gelukkig haalt Matthijs Verhanneman de set en wedstrijd binnen : 24-21 en 25-21.

 

Zo blijft Knack Volley gedeeld aan de kop en zal dit duo op zondagnamiddag wellicht Lindemans Aalst naast zich moeten dulden. Voor BDO Haasrode Leuven is dit slechts de tweede nederlaag in de competitie. Na afloop waren de bezoekende supporters wat ontgoocheld over het foutenpercentage van hun team en we kunnen dit begrijpen want de Leuvenaars hebben het potentieel om het de drie topploegen lastig te maken, zowel op verplaatsing en zeker thuis. Bovendien ligt de weg naar het Sportpaleis nog open en zijn ze in een dubbele bekerconfrontatie zeker niet kansloos tegen Lindemans Aalst. Wie van deze twee het zal moeten opnemen in februari tegen wie, dat weten we pas op zaterdag 30 november in de eerstvolgende thuiswedstrijd. Dan staat opnieuw een thriller op het programma van Sporthal Schiervelde, eentje om zeker niet te missen!

 

Brilsmurf

 

 

Matchreport: Knack Volley - BDO Haasrode-Leuven

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.