Home | Nieuws | Een erg vlotte 0-3 winst voor Knack Volley bij VDK Gent

Een erg vlotte 0-3 winst voor Knack Volley bij VDK Gent

26/11/2017

Knack Volley nam zonder een spetter energieverspilling in drie sets afstand van VDK Gent, laatste in de rangschikking. Knack Volley opende van een ontstellend zwakke rode lantaarn met 10-25, verdubbelde met 17-25, om dan, zonder ook maar even verontrust te worden, met 15-25 af te ronden.

Spelverdeler Sander Depovere kreeg opnieuw alle vertrouwen van coach Emile Rousseaux. Verder stonden voor Knack Volley centrumspelers Pieter Coolman en Miquel Fornes, receptie-hoekspelers Matthijs Verhanneman en Ruben Van Hirtum en opposite Hendrik Tuerlinckx op het terrein. Stijn Dejonckheere stak in de liberotrui. Emile Rousseaux voerde in de korte wedstrijd geen enkele wissel door.

De eerste set ging het van 4-4 via 5-8 naar 6-16 via vooral Matthijs Verhanneman en Hendrik Tuerlinckx in de afwerking. De Gentse aanvallers bleven monddood en sloegen zich te pletter in het Roeselaarse blok. VDK Gent scoorde aanvallend maar drie punten en kreeg er vijf cadeau door Roeselaarse servicemissers. Kapitein Tuerlinckx mocht bij 10-24 de eerste setbal verzilveren.

Knack Volley ging ook in de tweede set op zijn elan door naar 1-4 via opnieuw Matthijs Verhanneman en Hendrik Tuerlinckx. Maar dan kwam VDK Gent even op de voorgrond. Het sloeg zijn achterstand om naar een 8-7-bonus. Daarvoor zorgden aanvallend vooral Tim Degruyter en Robbe Vandeweyer. Maar een strak serverende Sander Depovere zette de Gentse receptie onder druk. Bij Roeselare scoorde nu ook Ruben Van Hirtum en Knack Volley stoomde door naar 13-21 en verdubbelde met 17-25.

In set drie sloeg Knack Volley zich moeiteloos van 4-5 naar 7-13 en 12-20 en meteen was de wedstrijd gespeeld. Een onmondig en foutenzwanger VDK Gent kon geen vuist meer maken en de set eindigde op 15-25.

bron:redactie KW.be – met dank aan Rik Bekaert

 

Match report Gent-KNACK 25-11-2017

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.