Home | Nieuws | Een gemiste kans voor Knack Volley

Een gemiste kans voor Knack Volley

07/04/2019

Zou Eejo zich laten inspireren hebben op André Hazes jr toen hij in de voorbeschouwing van dit duel schreef ‘iedere match spelen alsof het de laatste kans is’ ? Ons deed het in elk geval denken aan de monsterhit en oorwurm ‘Leef’ en dus maken we er het volgende van : ‘speel alsof het je laatste match, speel alsof de morgen niet besta-a-a-at, speel alsof het nooit echt af is en speel, pak alles wat je kaaaaaan !’.

En al keken we met een half oog naar het scorebord in Aalst terecht stelde hij ook dat het succes niet afhangt van rekenwerk want als mijn tante een baard had…

 

Zondagmorgen negen uur, de traditionele pistolets op zondag zijn binnen en we nemen onze notities van gisterenavond erbij. Inmiddels hebben we geleerd dat je er soms best een nachtje laat overgaan vooraleer deze zeer vaak aangename taak, maar vanmorgen lastige job te beginnen.  Want tien uur na het beëindigen van de match zitten we toch nog altijd met een rollercoaster van emoties. Na de match hoorden we toch af en toe : ‘Brilsmurf, schrijf het maar eens hé…”. Hebben we nu twee punten gewonnen of eentje verloren, was het een spannende match of eerder een frustrerende, waar komen de dipjes vandaan… . Dat het vormpeil van de maand februari er nog niet/niet meer is staat buiten kijf en overtuigend was het inderdaad niet maar toch werd er weer gewonnen en blijven onze jongens ervoor knokken. Misschien speel je zo wel kampioen ?

Greenyard Maaseik lijkt ruim op koers te zitten en ze hoeven tegen ons nog maar twee setjes te pakken om zich te verzekeren van een kans op de titel. Anderzijds zien we dit Menen ook wel in staat Lindemans Aalst punten af te pakken maar toch lijkt het ons dat de beslissing zal vallen in de laatste wedstrijd op vrijdagavond 19 april waar de winnaar zich tot challenger zal kronen.

 

Menen haalde verdiend de eerste set binnen en zette zo direct druk op Knack Volley dat veel afval in zijn spel had. Na de 3-3 kwam Anshel Ver Eecke aan de serveerlijn en we hebben steeds een boon gehad voor Anshel die niet de man is die mijn zijn spierballen rolt naar de supporters maar zich sober en efficiënt ten dienste van de ploeg stelt. Onder zijn impuls liep Par-ky uit tot 3-6 en noopte de thuisploeg tot een minuut bezinning. De servicemissers en slordigheden bleven zich opstapelen over de volledige set maar toch kon, met wat hulp van de bezoekers, de kloof gedicht worden : 10-10. Maar na de 12-12 die Ruben Van Hirtum, ondanks fel verweer van Menen, kon scoren slaagden Jelle Sinnesael, Wannes De Beul en Eldin Demirovic er weer in de thuisploeg op drie punten te zetten : 12-15. Opnieuw was er tijd voor cécémel en spa en bezinning maar deze keer bracht dit geen zoden aan de dijk. Op rebound scoorde Anshel Ver Eecke de 14-18 en Jente De Vries bleek in deze fase onstopbaar zodat we er ons bij 15-20 al bij neerlegden dat de set foetsie was. Even sprankelde er nog wat hoop op na een blok op Eldin Demirovic (18-20) maar met een lange diagonaal kon Anshel Ver Eecke erger voorkomen (18-21). Een ace van de bezoekende kapitein maakte een einde aan de martelgang.

 

Set twee begon met vier missers : outservice Pieter Coolman, toetsfout Wannes De beul, netopslag Hendrik Tuerlinckx en een outopslag van Jente De Vries. De bezoekers kregen voor de 5-3 een opstellingsfout aangesmeerd van scheidsrechter De Buysscher. Na een nieuwe outservice (5-4) slaagden onze twee sterkhouders erin hun ploeg op 7-4 te brengen. Een ace van Brett Walsh deed er nog een schepje bovenop. Maar Menen brak niet en bleef strijden over 10-6, 11-8 en 14-12. Met drie scores op rij onder impuls van topscorer Matthijs Verhanneman (22 punten) riep Ratko Peris zijn manschappen bij zich met een 17-12 op het scorebord. Ondanks een hevige Ver Eecke (21-16) maar dan netserve wegens te hevig en dus 22-16, kon niets meer Knack Volley van setwinst houden. Net zoals in Aalst stonden de bordjes dus op 1-1 na een 25-18 setstand.

 

We hadden toen al in de smiezen dat het een nagelbijter zou worden. De derde set ging gelijk op : 1-3, 5-5, 8-6, 10-9 (met geel voor Wannes De Beul). Na de 11-9 kregen we dan een wellicht bepalende setwending. Voor zover we konden zien vroeg Par-ky een verkeerde videochallenge aan en verloor die. Dus geen misschien terechte 11-10 maar wel 12-9. Jente De Vries was mogelijks hierdoor van zijn melk want twee missers op rij deden de score evolueren naar 14-9. Hij haalde nog wel zijn gram met een ace voor 14-11 maar tot 18-13 leek er geen vuiltje aan de lucht voor onze ploeg. Maar dan kwam de beste man bij de bezoekers aan de achterlijn en een gemotiveerde Demirovic strooide verwarring tot Wannes De Beul in de rebound Menen tot op twee punten bracht : 19-17. Het naderende onheil werd bezweerd met een 25-20 als setstand.

 

Een driepunter leek dus mogelijk en hiervoor hoefde Knack ‘gewoonweg’ op zijn elan verder te gaan. Maar er is nog steeds een tegenstander die daar anders kan overdenken en eveneens speelt alsof het de laatste dag is en morgen niet bestaat. Ratko Peris deed een strategische zet door Jente De Vries in de huppelhoek te houden, Eldin Demirovic op de opposite te plaatsen en gevreesd servicekanon Gilles Vandecaveye op de hoek. Tot 6-7 kon Knack Volley zijn voet zetten naast deze van Par-ky maar een score van Wannes De Beul, een blok op onze kapitein en een netfout van Pieter Coolman (allemaal met Ver Eecke aan de serveerlijn) deed ons het hoofd schudden toen we de 6-10 zagen en zo de bui al voelden hangen. Een korte heropflakkering niet te na gesproken (11-13) leek Menen moeiteloos op te stomen naar een nieuwe vijfsetter. Zeker na een zoveelste opslagmisser van de thuisploeg die overgeschakeld was op veiliger floats : 17-22. In tegenstelling tot onze buurvrouw gaven we geen cent meer voor de kansen van de thuisploeg en ze kreeg bijna nog gelijk ! Matthijs Verhanneman met de 18-22, Ruben Van Hirtum met een blok op Gilles Vandecaveye voor 19-22. Ruben en Hendrik deden nog een wanhopige poging om het tij te keren : 22 en 23-24. Maar Demirovic kon vanuit een moeilijke hoek toch de set binnenrijven : 23-25. We konden ons de welgemeende f¨¨¨k voorstellen toen onze kapitein een ferme shot gaf op een tas die in de omgeving van de bank daar onschuldig stond te staan.

 

Opnieuw stond er in deze vijfde set geen maat op de thuisploeg en kregen we een déjà-vu (15-4 tegen Greenyard Maaseik). De Menenaars leken tevreden met één punt. Na aces van Hendrik Tuerlinckx (4-2) en Ruben Van Hirtum (8-3) werd er van kant gewisseld bij 8-4. Nadien was het al Matthijs Verhanneman dat de klok sloeg : 10, 11, 12, 13 en 14-5. U leest het goed, geen vier maar vijf op een rij, en we zijn dan ook uitermate benieuwd of Matthijs dit jaar wel door de supporters zal bekroond worden voor een alweer superseizoen. De ingekomen Jente De Vries keilde zijn opslag ver buiten en dus noteerden we 15-6.

 

We waren weer een paar jaren van ons leven kwijtgeraakt en de Filou was nodig om ons tot onze positieven te laten komen. We mochten al zoveel succesverhalen schrijven, we zagen ook dit seizoen weer supermooi volleybal en hopelijk kunnen we in het volgende verslag weer ons hart ophalen, onze pen uit de bol laten gaan want het wordt een wedstrijd ‘om de marbels’. Maar eerst een verre verplaatsing waar ademruimte kan gewonnen worden door punten mee te brengen. Maar dus in elk geval afspraak voor iedereen die Knack Roeselare een warm hart toedraagt voor het, zoals reeds gezegd, wellicht beslissende duel tegen Lindemans Aalst. Wees op post !

 

Brilsmuf

 

Statistieken: Knack Volley - Par-Ky Menen

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.