Home | Nieuws | Een geslaagde generale repetitie

Een geslaagde generale repetitie

08/12/2019

De intensiteit waarmee zowel Hendrik Tuerlinckx als Andreas Fragkos de opwarming afhaspelden maakte het voor een min of meer aandachtige toeschouwer al snel duidelijk dat coach Steven Vanmedegael op hen geen beroep zou doen in de starting seven. Dinsdag, 10 december om 20.30u, wacht immers in sporthal Schiervelde het titanenduel tussen de twee leiders in poule E van de CEV Champions League Volley 2020 met Knack Roeselare en Zaksa Kedzierzyn-Kozle. Joe Norman en Stijn van Schie kregen dus een nieuwe kans om hun waarde te bewijzen.

Dit jaar zullen we de mannen van Jan Van Huffel ook nog terugzien op de eerste editie van de International Volley Trophy en dit naast het Franse Tours VB, Ach Volley Ljubljana uit Slovenië vervolledigd met twee ronkende namen en de actuele nummers één en twee uit Nederland : Lycurgus Groningen van coach Arjan Taaij en SV Dynamo Apeldoorn.

 

Tot 4-7 in set 1 konden de bezoekers zich geen betere start wensen maar tweemaal Joe Norman bracht Knack Volley op 6-7 en ook later in dit duel zou blijken dat de rotatie met Brett Walsh aan de serveerlijn een ultra-efficiënte rotatie zou zijn. Het duurde tot 10-7 vooraleer onze spelverdeler zijn opslag in het net zou planten. Met een score van 86% en acht punten ontpopte Joe Norman zich tot veelvraat in deze set. Maar ook Stijn van Schie met 80% en vijf punten toonde zich van zijn beste kant. Dit was echter wel nodig om de in totaal zeven opslagmissers te verdoezelen. Caruur Volley Gent vocht zich terug in de set : 11-10, en ook na een nieuwe achterstand (18-14) wou het van geen wijken weten (21-19).  Zelfverzekerd zorgde magic Joe, met een ingehouden score en twee aces, er voor dat de set plots een snel einde kende : 25-20.

 

De aanvankelijke 3-0 voorsprong in set 2 werd snel ongedaan gemaakt (3-3) maar deze keer kon Caruur niet lang aanklampen en moest het de wet van de sterkste ondergaan. Vooral Pieter Coolman was sterk op dreef met drie bloks en drie scores. Onze middenman zou op het einde van de rit topscorer worden van Knack Volley (17 punten) en had eveneens recht op de trofee van ‘Man van de Match’ als je het ons vraagt. Hoopvol is te mogen vaststellen dat hij dit jaar meer gesolliciteerd wordt in de aanvalssector en verrassend is dan alweer zijn nieuwste sprongopslag. Tot 10-7 leek het nog enigszins behapbaar voor de bezoekers maar bij 14-7 was dit veel minder het geval. Toch weer vijf opslagmissers bij de thuisploeg maar setwinst kwam geenszins in gevaar. Bij 20-13 mocht de jongste telg van de ploeg komen serveren. Mathijs Desmet deed dit voorbeeldig met een eerste ace (21-13) maar werd dan volkomen onterecht afgefloten bij zijn volgende ace en dit voor een vermeende voetfout. De videochallenge trok deze vergissing halfrecht want Matijs kreeg een nieuwe poging en illustreerde dan even hoe een ‘echte’ voetfout er uit ziet. Knack Volley haalde de set binnen met een duidelijke 25-17.

 

Een snelle 3-0 overwinning leek in de maak maar dat was buiten het duo Ahyi-Vandecaveye gerekend (met zijn tweetjes goed voor 18 punten in set drie, netjes verdeeld). Bij Knack Volley kwam het gros van de punten van Mattijs Verhanneman (acht stuks). Knack Volley miste zijn start volledig (1-5) en zou lange tijd op vier, soms zelfs vijf punten blijven hangen (8-13, 12-16, 14-19). Steven Vanmedegael had echter geen zin in overuren en bracht zowel Hendrik Tuerlinckx als Andreas Fragkos tussen de lijnen. De achterstand van 15-20 werd aanvankelijk gereduceerd naar 18-20. Hendrik en Pieter knepen er nog een eenheid van af (21-22) en Gent begon te twijfelen. Een misser van Michiel Ahyi gevolgd door een aanvallend punt van Matthijs Verhanneman bood Knack Volley zelfs wedstrijdpunt (25-24). Gilles Vandecaveye redde de meubelen voor de bezoekers en serveerde Caruur weer op voorsprong (25-26). Het momentum was voorbij voor Knack Volley dat met 26-28 de duimen moest leggen na een sterke remonte.

 

Het zekere voor het onzekere nemen was het devies en om puntenverlies te vermijden bleef de typeploeg staan voor set vier. Uit de luttele notities die we namen distilleren we tussenscores van 8-3, 8-6, 13-9, 16-10. Finaal zou het verschil zelfs negen punten bedragen : 25-16 en bleven de drie punten dus bij de thuisploeg. Dinsdag wordt het andere koek maar zijn we zeker niet kansloos tegen de Poolse landskampioen. Alleen is het dan te hopen dat er wat meer volk komt opdagen want elke steun zal welkom zijn.

 

Brilsmurf

 

Matchreport Knack Volley - Caruur Gent

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Bart Vereecke

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.