Home | Nieuws | Een kijkje in de glazen volleybalbol

Een kijkje in de glazen volleybalbol

18/03/2020

Je zal geen weldenkend mens vinden die de plotse stop van het volleybalseizoen in vraag stelt. Gezondheid primeert boven alles. Maar je zal ook geen volleybal-lievend mens vinden die niet met een knoop in de maag zit.  Het beloofde zo ongemeen spannend te worden. Dat maakt de afknapper des te groter. Maar zoals gezegd: stoppen was de enige correcte beslissing.

Los van die in de maag, zijn er echter nog andere knopen die moeten ontward worden. De gemakkelijkste lijkt de kampioenenknoop. Overal in Europa merk je de tendens dat er geen kampioenstitel zal worden uitgereikt. Wie zou er ook in dergelijke omstandigheden als corona-kampioen willen geregistreerd staan? Tenzij computersystemen zouden tilt slaan als er een vakje in de excel-sheet niet ingevuld wordt.

 

Een iets moeilijker knoop is deze van de toekenning van de Europese tickets: 2 voor de CL, 2 voor de CEV-cup en 1 voor de Challenge Cup. Even terzijde: 5 tickets, wat een weelde voor een “klein volleybal-land”. Hard voor gevochten en liefst houden zo door er hard te blijven voor vechten. In Duitsland zullen ze zich op vorig seizoen baseren.  Je kan immers niet zomaar ergens in de competitie een foto nemen en op basis daarvan tickets toewijzen. Er valt wat voor te zeggen, aan de Maaskant. Aan de  andere kant mag je natuurlijk ook niet blind zijn voor het feit dat er dit seizoen weldegelijk gevolleybald werd: een volledig heen- en weer ronde met een knockout-fase bovenop. Kan dit zomaar in de prullenmand? Mag je het er moeilijk mee hebben dat een team, dat dit seizoen in de onderste regionen verzeild raakte, een ticket moet aangeboden krijgen omdat het vorig seizoen een schitterend seizoen afwerkte? En omgekeerd! Daar valt ook wat voor te zeggen. In elk geval zullen Liga en Bond soepele vingers nodig hebben om de knopen te ontwarren. Courage en nuchter boerenverstand toegewenst! Misschien raken ze tijdens het ontwarren wel zelf verstrengeld! Zou dat geen silver lining zijn aan de donkere corona-volleybalwolk? Uitkijken naar eind maart, naar het spreekwoordelijk konijn uit de al even spreekwoordelijke hoed.

 

Ondertussen kijken alle clubs, ook in het buitenland, met een bang hart naar de toekomst. Het is duidelijk dat het vervloekte corona-virus niet enkel de gezondheid schaadt. Het worden ongetwijfeld ook economisch moeilijke tijden.  We wensen onze sponsors veel courage en stuurmanskunst! Maar dat heeft ook als gevolg dat je als club vandaag perfect een financieel  “ja” kunt zeggen tegen je Europese ticket-bruid, maar in september zomaar een noodgedwongen corona-nee moet ophoesten. Hopelijk (en vermoedelijk) zal CEV daarom haar houding versoepelen. Wie tot op heden een Europees ticket aanvaardde, maar kort voor de start van het seizoen afhaakte, werd steevast zwaar beboet en riskeerde 3 jaar schorsing. Corona-mercy zou hier op haar plaats zijn.

 

Glazen volleybalbol kijken dus…

 

Voor Knack Volley Nieuws vanuit I.

GDI

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.