Home | Nieuws | Een koud kunstje voor Knack Volley

Een koud kunstje voor Knack Volley

30/11/2016

Was het koude weer de oorzaak of het feit dat de kwalificatie reeds voor meer dan half binnen was… we weten het niet. Maar in elk geval, er daagde niet zoveel volk op voor deze return in de kwartfinales van de Beker van België.

Het bezoekersvak bleef zelfs maagdelijk leeg. Dat zal hopelijk op donderdag 8 december anders zijn want dan komt er niemand minder dan het grote (in meerdere betekenissen) Belogorie Belgorod langs en dan zal Schiervelde toch wel uitverkocht zijn?

 

 

Knack Volley was op zijn hoede en ging van start met een sterke opstelling waarin RubenVan Hirtum zijn plaats kreeg. Welgeteld 68 minuten later was de klus geklaard en hiermee werd alvast het thuisrecord van 75 minuten (ooit tegen Menen) ruim verbeterd. Voor wie geen zin heeft in een tamelijk droog wedstrijdverslag hierbij de setstanden : 25-14, 25-10, 25-13.

 

Op een drafje ging het via Hendrik Tuerlinckx (5-3 op halve kracht en een bom voor 6-3) naar de eerste onderbreking bij 8-3. Lowie Stuer, ooit ook bij Knack Volley, brak de sleur (8-4). En een iets beter moment bij de bezoekers, met een misverstand tussen Stijn Dejonckheere en Pieter Coolman er bovenop, zorgden er voor dat de achterstand gehalveerd werd (10-8). Nou moe… verder liet de thuisploeg het niet komen en stoomde door naar 16-8  met Van Hirtum en Tuerlinckx als protagonisten in het bijeensprokkelen van punten. We mochten een mooie verdedigende actie optekenen gevolgd door een winnende pipe van een sterke Verhanneman (18-9). Matthijs deed dit nog even fijntjes over na een eigen receptie om de eerste set te beëindigen.

 

In een mum van tijd stond het 7-1 in set twee. Missers van de ingevallen bezoekende hoofdaanvaller Bjarne Van de Velde (3-1 en 8-2), een sublieme zijwaartse plaatsbal van onze kapitein (4-1) met wat later nog een blok voor 6-1. De kloof werd steeds groter (10-2 pass Coolman en Tuerlinckx in de diepe hoek). Weer remonteerde VDK Gent een beetje (11-7) maar dan ging het voor Knack Volley opnieuw ‘vollen bak’ vooruit. Om beurten scoorden Fornes, Van Hirtum, Verhanneman en Tuerlinckx zodat we, identiek aan set één, op 16-8 uitkwamen. Bij een 20-10 voorsprong maakte Angel Trinidad zijn echte rentree na maanden blessureleed en hij werd door de aanwezige supporters op een staande ovatie getrakteerd. De Rousseaux-machine stokte niet ( 21-, 22- en 23-10). Al kwam het laatste punt er na het overrulen door de eerste scheidsrechter van een kleine foute beoordeling van de symphathieke lijnrechter Patrick Develtere. Ruben Van Hirtum scoorde wel degelijk een ace en deed er dan maar direct nog ééntje bovenop : 24-10. De kwalificatie werd na 45 minuten bereikt met 25-10.

 

Voor set drie werd er volop gewisseld : Piotr Orczyk kwam op de opposite, Gertjan Claes werd libero, Angel Trinidad bleef uiteraard aan de spelverdeling maar ook Coolman mocht rusten ten voordele van Arno Van de Velde. Piotr deed onmiddellijk van zich spreken met een knaller : 1-0. De bloks vlogen de tegenstander om de oren (5-2 en 6-2). Tot 8-6 konden de Stroppen de schijn wat ophouden maar in sneltreintempo scoorde Knack Volley dan het ene na het andere punt : 9-6, 10-6, 11-7, 12-8, 14-8 (gevolgd door een time-out van coach MarkoKlok). Mitch Beal raakte niet voorbij de antenne en bij 16-9 keken we al vol bewondering uit naar de meisjes van Team United die ook deze keer met volle overgave en enthousiasme de sfeer brachten in een duel dat er niet langer eentje was. Dank u wel Team United en ook aan Gust voor zijn fratsen. Een mooie redding van Van Hirtum bood Orczyk de kans voor 18-10. Matthijs Verhanneman zorgde voor 19-10, een blok op Stuer (20-10) werd gevolgd door een misser van Lowie (21-10). Trinidad bekroonde finaal zijn wederoptreden met een geplaatste bal in het achterveld: 25-13.

 

Een interessante decembermaand kondigt zich aan met Champions League volleybal en de halve bekerfinales tegen Lindemans Aalst. Na woensdag 28 december weten we al heel wat meer. Maar zaterdag nog eerst een thuisduel tegen het eens te meer verrassende Volley Haasrode Leuven. Dus tot zaterdag aanstaande op Schiervelde.

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Gent 30-11-2016

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Pol D'Hulst

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.