Home | Nieuws | Een nieuw seizoen, een nieuwe start

Een nieuw seizoen, een nieuwe start

06/08/2018

Het nieuwe volleybalseizoen van Knack Volley, het 55ste seizoen in zijn bestaan en het 37ste opeenvolgende jaar in de ereklasse van het Belgisch volleybal, loopt ondertussen al een week. Op maandag 30 juli riep kersvers hoofdcoach Steven Vanmedegael, samen met zijn nieuwe assistent Pieter Roesems, voor de eerste maal zijn team samen op Schiervelde. Maar eigenlijk is het team nooit gestopt met trainen want ook in mei, juni en juli werd er, wel in beperkte groep, verder getraind door de meeste spelers.

Heel wat vertrouwde gezichten op Schiervelde met Matthijs Verhanneman, Ruben Van Hirtum, Stijn Dejonckheere, Lou Kindt, Sander Depovere, Benjamin Robbe, Mathijs Desmet en Antoine Cornil, de laatste twee als full-time fanionspelers van Knack Volley vanaf dit seizoen. Deze groep wordt momenteel aangevuld met setter Jaro Verhoye, speler van de Knack Volley Academy en Knack C-team.

 

Maar ook met de buitenlandse nieuwkomers Sam Holt (outside spiker – USA) en Rune Fasteland (middle blocker – Norway). Heel bijzonder is dat Rune Fasteland, via de rechtstreekse onderhandelingen door coach Steven Vanmedegael met de Noorse bondscoach, momenteel tien dagen kan meetrainen met zijn nieuwe team. Vanaf donderdag 9 augustus vervoegt Rune dan het Noorse team dat op 15 augustus start met de kwalificaties voor het EK 2019. 

 

Op de derde buitenlander, Brett Walsh (setter – Canada) blijft het wachten tot na de Pan American Games (Mexico) die geprogrammeerd staan tot 4 september.

 

En wat met kapitein Hendrik Tuerlinckx, Pieter Coolman en Arno Van de Velde hoor ik enkele pientere volgers vragen? Zij behoren momenteel tot de ruime kern van zeventien spelers die zich o.l.v. bondscoach Andrea Anastasi aan het voorbereiden zijn op het WK in Bulgarije en Italië dat start op zondag 9 september. 

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.