Home | Nieuws | Een Olympisch kampioen op Schiervelde

Een Olympisch kampioen op Schiervelde

01/02/2017

De Braziliaan Luis Felipe Marques Fonteles is één van de twee Olympische kampioenen van Rio 2016 die dit seizoen aan de slag is in de CEV Volleyball Champions League. De 32-jarige Braziliaanse receptie-hoekspeler speelt in het shirt van Halkbank Ankara, naast andere volleybaltoppers als Ivan Miljkovic (Srb) en Dick Kooy (Ned). Tegen deze verzameling topspelers neemt Knack Volley Roeselare het woensdagavond in Schiervelde op in zijn vierde Champions League-wedstrijd.

Deze Luis Felipe Fonteles, met roepnaam ‘Lipe’, heeft een palmares van hier tot ginder met naast Olympisch goud en enkele andere trofeeën (FIVB World Grand Champions Cup, South American Championship, Pan American Games,…) met Brazilië, ook nog landskampioen in Polen (Zaksa Kedzierzyn-Kozle in 2013), in Griekenland (Olympiacos Piraeus in 2010) en in Japan (Panasonic Panthers in 2008). Zowel in 2004 (met Kerakoll Modena, Italië) als in 2014 (met Fenerbahçe Grundig, Turkije) won hij de CEV Challenge Cup. En naast Best Spiker en Most Valuable Player (Polish Cup 2013) en Best Server (CEV Champions League 2013) werd hij in datzelfde jaar ook nog verkozen tot de Best Player in de Poolse PlusLiga. Genoeg adelbrieven om woensdagavond 1 februari alleen al voor deze speler de verplaatsing naar Sporthal Schiervelde te maken.

 

CEV website: An Olympic champion in Ankara – Lipe Fonteles inspires anywhere he goes

http://www.cev.lu/News.aspx?NewsID=24732&ID=5

 

tekst: eejo

foto: Mercure Hotel, Izegem

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.