Home | Nieuws | Een Paasboodschap in speciale tijden

Een Paasboodschap in speciale tijden

13/04/2020

We zitten voor iedereen in de meest speciale periode sedert WO II. Wat betekent dit voor ons allemaal? Wil die Corona ons iets vertellen? We worden geconfronteerd met onze kwetsbaarheid. We zijn voor altijd ons onbezonnen leven afgepakt, omdat het een illusie was. We worden geconfronteerd met onze verantwoordelijkheden, in één handomdraai wordt het klimaatprobleem opgelost door iedereen in slow motion te zetten (daar zijn wetenschappelijke cijfers over, luchtkwaliteit is 2x tot 3x beter dan voor Corona, blijkbaar minder hartaanvallen, minder andere kwalen), door alles lam te leggen. Wat gaan we doen als we ons normale leven min of meer terugkrijgen? Corona doet wat niemand kon. We worden uitgenodigd tot solidariteit. De impact is enorm, du jamais vu.

Wij denken in deze Paastijd in de eerste plaats aan zij die ons ontvallen zijn en hun dierbaren. Dat zij troost mogen vinden bij familie en vrienden. Dat zij zich mogen optrekken aan die mooie, warme herinneringen. Soms vragen we ons af waarom? Elke mens komt iets neerzetten in deze wereld. Wij hopen met jullie mee, dat zij dat toch gevonden hebben op hun manier. Een gezegde zegt: “Rouw niet de doden. Ze zijn niets meer dan de kooien waarvan de vogels zijn weggevlogen...” Dat klinkt misschien hard, maar dat is het niet, het is ook een bevrijding, zij gaan hun weg verder, die wij niet kennen. Mag ook dat een troost zijn. Toch blijft er de pijn van het gemis. We zijn heel genegen met onze gedachten bij jullie.

 

Du jamais vu, een competitie onderbroken, alles stil gelegd, iedereen ‘in zijn kot’, alle grenzen afgesloten, precies terug naar de periode van voor de Europese Unie. Laat ons nu wijs en verstandig zijn en de instructies volgen. Laat ons dat doen en elkaar daarin steunen. Ondertussen leveren verzorgers en artsen een ongekende strijd tegen een onzichtbare tegenstrever. Dokter Dieter De Smet, Klinische Biologie en Labo Verantwoordelijke bij AZ Delta en tevens bestuurder bij Knack Volley, is één van hen. Ook clubdokter Wouter Dierynck staat mee in de vuurlinie samen met zovelen. Wij zijn dankbaar voor hun inzet. Wij denken dan ook heel in het bijzonder aan zij die ziek zijn, die getroffen zijn, dat zij vertrouwen mogen hebben in de artsen, de verzorgers, maar ook in de kracht van het eigen lichaam. Wij wensen jullie veel beterschap toe. Thuisblijven en de instructies volgen is onze plicht en onze manier van helpen. Wij kijken met bewondering naar de deskundige heldhaftigheid van alle verzorgers. Het was dan ook een intense vreugde om als voorzitter het voorstel te krijgen van onze mensen, een idee snel tot uitvoering gebracht, bravo!, super snel gedaan, ‘s morgens beslist en de dag erop al  1300 Paaseieren geschonken aan deze helden. Bezieler en secretaris Johny Engels beleefde zowaar het mooiste moment uit zijn 20-jarige Paaseierenverkoop. Die eitjes mogen weggeven door de drukte heen om een geluksmoment van de Paasvreugde te mogen schenken. One Team One Family kwam zomaar naar boven. Ook dat is een boodschap dat Corona in ons doet opborrelen. De bron kan niet anders dan het zuiverste water geven.

 

Ik wil dan ook iedereen bedanken voor zijn of haar inspanningen in het verleden, voor het voorbije toch wel sublieme seizoen met winst in de Supercup, Finale League Trophy, geschiedenis geschreven met na een vijfde Titel op rij, nu ook een vijfde Beker op rij en last but not least, de kwartfinale in de Champions League tegen de wereldkampioen van Stijn D’Hulst, Lube Civitanova. Maar ook voor wat jullie gaan doen in de toekomst wil ik iedereen bedanken. Deze Coronacrisis zal alles doen veranderen, ook de volleybalvereniging zal veranderen, want wij zijn allen veranderd. We beseffen het nog niet, maar ons bestaansbeeld van vorige maand is voorgoed verdwenen, wij staan in een nieuwe wereld en die zal zo zijn sporen nalaten. Alles is getroffen, onze bedrijven, de scholen, de eventsector, alle sectoren, onze families, onze gewoonten, onze verlangens, onze prioriteiten. Wij denken even speciaal ook aan de ondernemers van kleine en grote ondernemingen, de kleine zelfstandigen, die voor een heel grote uitdaging staan. Laat deze periode er één zijn van voorbereiding, van creativiteit, van initiatief, misschien van een nieuwe manier van samenwerken met de medewerkers, die bronnen van ideeën kunnen zijn, een periode van nieuw evenwicht in ons leven, van processen of producten herdenken (misschien milieuvriendelijker, misschien met een nieuwe klantgerichte logistiek, wat leert thuiswerken ons voor de toekomst?) en laat ons alles klaarzetten om op te starten met een nieuwe kijk naar een nieuwe wereld vol mogelijkheden.

We worden gedwongen om naar onszelf te luisteren. Jongeren bijvoorbeeld zullen studiekeuzes maken zonder inspiratie van studiebeurzen. Een gemis, maar aan de andere kant ook een zegen, ze zullen naar hun hart moeten luisteren. We kennen dat niet meer, dat wil zeggen in de stilte, naar binnen keren en zich afvragen “wie ben ik en wat wil ik neerzetten in mijn leven?” En het zou hen wel eens beter kunnen lukken dan bij de vorige generaties, om juist te kiezen door te luisteren naar zichzelf i.p.v. naar wat wij ouderen hen willen laten doen. Ons werk, onze routine, onze keuzes zullen veranderen. En we moeten er geen schrik van hebben, want ook daar zullen nieuwe kansen liggen.

 

Er zullen zich opportuniteiten voordoen voor iedereen, op voorwaarde dat we luisteren en lessen trekken. Dat geldt voor Knack Volley Roeselare met zijn spelers, staf, vrijwilligers, bestuurders, trainers, medewerkers, begeleiders, supporters, ouders, sponsors, voor iedereen. Dat geldt evenzeer voor de volleybalsport met al zijn clubs van groot tot klein, voor de Liga met de Ligaclubs, voor de CEV en FIVB, alsook voor de Volleybalbond. Alleen is het verleden, solidair is de toekomst. Hoe zal bijvoorbeeld de Volley Topsportschool in Vilvoorde eruitzien in de toekomst? Een apart centrum in Vilvoorde of een naar Nederlands model gedecentraliseerde satellietwerking en wisselwerking met clubs uit de verschillende provincies? Ja, dat is een uitgestoken hand. Als we ons bedenken dat Paus Franciscus blijkbaar werkt aan een scenario van decentralisatie binnen zijn meest extreem conservatieve Kerkinstituut, dan kunnen we ons bedenken, dat er veel kan veranderen met de beste bedoelingen.

 

Hoe zal onze club eruit zien in de toekomst? Daar zullen even grote veranderingen gebeuren en we zullen er klaar voor zijn. Geloof me, we hebben de sterkste en meest competente bestuursploeg, de beste medewerkers, de trouwste vrijwilligers ooit in onze club. Op alle vlakken kunnen we terugvallen op klasbakken (commercieel, financieel, juridisch, politiek, medisch, technisch, marketing en communicatie, sportief, analytisch, enz.) elk in hun vak. We zullen opstaan, er zullen nieuwe ideeën komen omdat er nieuwe mensen bijkomen, omdat de verandering fundamenteel is. 

 

Laat ons samen alert zijn, wijs zijn en die kans grijpen in onze familie, in ons bedrijf, in onze vereniging. Samen zal het lukken. Want respect voor elkaar, ambitie blijven koesteren en samenwerken in harmonie zullen die ingrediënten zijn die het verschil zullen maken. Het zijn de ingrediënten van ONE TEAM ONE FAMILY, het is ons DNA, het is de kracht van KNACK VOLLEY ROESELARE en wij gaan dat delen met jou. Ook dat is de Paasboodschap.

 

Hartelijke en genegen Paasgroeten,

 

Francis De Nolf

Voorzitter

Knack Volley Roeselare

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.