Home | Nieuws | Een zege met gemengde gevoelens voor Knack Volley

Een zege met gemengde gevoelens voor Knack Volley

24/09/2017

Zelden bleven we, na een zege, achter met een dergelijk rot gevoel. We applaudiseerden toen Thomas Konings werd weggedragen door zijn kapitein Hendrik Tuerlinckx en teammanager Patrick Callens maar konden ons onmogelijk in zijn gevoelens verplaatsen.

Een welgemeend applaus maar wellicht zal Thomas er weinig van gemerkt hebben. Dan krijg je als jonge speler, door omstandigheden, de kans om je te laten zien op het allerhoogste niveau. In de voorbereiding liep het lekker maar plots slaat het noodlot toe. Thomas is niet de eerste noch de laatste. Blessures horen nu eenmaal bij topsport en revalideren evenzeer. De enige troost die Thomas wellicht heeft is dat zijn revalidatie in de allerbeste omstandigheden zal kunnen gebeuren, dit mochten Gert-Jan Claes, Piotr Orczyk, Hendrik Tuerlinckx en anderen reeds aan de lijve ondervinden. Sterkte Thomas !

 

De wedstrijd zelf had, excuses voor het woordgebruik, weinig om het lijf. Dit was niet direct de fout van Knack (Randstad ?) Roeselare want dat deed wat het moest : secuur afwerken. Enkel van achter de servicelijn, zeker in set drie, werd er niet zorgvuldig gepresteerd. Hoewel we bij het schrijven nog niet over de scoutingcijfers beschikken leek het ons dat Waremme het nog een stuk minder goed deed. Anderzijds stelden we met plezier vast dat Matthijs Verhanneman terug is en dat Arno Van de Velde zijn progressie onverstoord verderzet. Na zijn stempel gedrukt te hebben op de play-offs ettelijke maanden geleden en ook niet onaardig voor de dag te zijn gekomen bij de troepen van Vital Heynen stond het vizier van Arno nog steeds superscherp. Op gevaar af van iets gemist te hebben maar scoorde hij werkelijk aan 100 % ? Dat Lou Kindt duidelijk zijn plaats heeft in de team bewees de nieuwkomer met zijn stevige invalbeurt. We zullen nog veel plezier beleven aan Lou, wees daar maar van overtuigd. Stijn Dejonckheere dirigeert nog steeds de verdediging en Angel Trinidad de aanval. Zo hebben we alle actoren van de thuisploeg geciteerd op uitzondering van Pieter Coolman.

 

Bij aanvang van set nummer één konden de bezoekers goed weerstaan aan de druk van de thuisploeg. Thomas Konings stuurde de spelers de eerste technische onderbreking in bij een 8-6. Piotr Orczyk diepte de kloof uit tot 9-6 en toen Arne Poelman een gat in de lucht sloeg (13-9) was het verschil definitief gemaakt. Een goede service van Konings bracht de verdediging in problemen (14-9). Bij de tweede onderbreking stonden de bordjes dan ook op 16-10. Bij 19-15 sloeg dan zoals eerder beschreven het noodlot toe voor onze jonge hoofdaanvaller. Van de Velde blokte tweemaal op rij (23 en 24-17) en ook Abinet zag nog een muur voor zich opduiken : 25-17.

 

In set twee was het al sneller duidelijk dat dit Waremme momenteel geen partij is voor Knack Roeselare. Pieter Coolman tekende tezamen met Lou Kindt voor de 1 en 2-0. Abinet milderde tot 3-2 maar een blok van Angel Trinidad voor 5-2 hielp mee om al snel tot 8 en 9-3 uit te lopen. De bezoekende motor bleef pruttelen, al was dan ook de verdienste van Knack Roeselare dat zelf zorgvuldig en soepel de Rousseaux-motor op gang hield : 12-5, 16-6. Arno Van de Velde bleef ook uitblinken en de vraag was of Waremme de dubbele cijfers zou halen. Uiteindelijk wel want de set eindigde op 25-12.

 

Waremme kwam voor het eerst op voorsprong (0-1) en hield dit aan tot 2-3. Onder impuls van Orczyk zette Knack zijn eindrush in (7-5, 8-6). Waremme bleef echter op twee à drie punten hangen (11-9, 14-11, 16-14) omdat er toch wat afval sloop in het spel van Knack. Maar tijdens de tweede onderbreking werd de puntjes op de i gezet en leek bij 19-14 de set en wedstrijd binnen handbereik. Toch remonteerde Waremme nog met ondermeer strakke services : 19-16 en 17). Weer Arno Van de Velde kon finaal de tegenstand breken met drie opeenvolgende scores (21 en 22-20, 23-21). Roman Abinet raakte niet voorbij de laatste muur en dus lazen op het nieuwe scorebord : 25-21. Het leek een beetje op copy/paste van het einde van set één.

 

Zo zijn we dus opnieuw van start gegaan in dit nieuwe seizoen. Nog beter doen dan vorig jaar lijkt ons moeilijk, we zijn al tevreden met eenzelfde resultaat. We hoeven u wat voorbij is niet meer te herhalen en te beschrijven. Enkel de toekomst telt nu nog (nietwaar KVO waar het momenteel genen Couckenbak is?).

Het negeren van de verzuchtingen van de Liga door de Bond, de ‘verbelging’ bij enkele clubs, het laatste seizoen van onze coach, nieuwe opduikende talenten, Champions League….enzoverder, hierover mag je nog onze schrijfsels verwachten in de komende maanden. Want Brilsmurf heeft er weer zin in en hoopt van de lezers hetzelfde.

 

Brilsmurf

 

Matchreport Knack Volley - VBC Waremme

 

Foto's van Guy Van Gilsen

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Jo Naert

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.