Home | Nieuws | Eerste driepunter voor Knack Volley in Play Offs

Eerste driepunter voor Knack Volley in Play Offs

06/03/2017

De eerste tegenstander in de play offs van het seizoen 2016-2017 was dus niet VDK Gent en coach Marko Klok (ex-Maaseik) maar wel degelijk VH Leuven dat op de laatste speeldag voor een ‘verrassing’ zorgde door, na een twee-nul achterstand, bij de competitieleider alsnog de noodzakelijke twee punten binnen te rijven.

Het wetsdrijtverslag van de lokale verslaggevers Peppie en Kokkie liet er geen twijfel over bestaan: “Maar uiteindelijk ging de wedstrijd verdient naar Haasrode Leuven", kwestie van elke twijfel uit de werelt te bannen. En dus gingen Angel Trinidad, Hendrik Tuerlinckx, Pieter Coolman, Ruben Van Hirtum, Miquel Fornes, Piotr Orczyk en Stijn Dejonckheere het duel aan met Wim Tormans, Thomas Pardon, Sven Sarcevic, David Petterson, Iwan Verelst, Dries Steenhouwer en Arno Slipac. Dit alles onder het toeziend oog van het duo Boulanger & Herbots.

VHL was vast besloten het vertrouwen niet te beschamen en beet fel van zich af onder impuls van Petterson, Slipac en Tormans. De bezoekende opposite zorgde voor de 6-8 en een blok op Coolman gaf de man van coach Eyckmans zelfs drie punten voorsprong. Maar in een ijltempo hingen de bordjes weer gelijk (9-9). Knack kwam weer aan de leiding bij 12-11 en diepte ietsje verder uit na een ace van Ruben Van Hirtum (14-12). Daarna volgden vijf outballen waarvan maar liefst vier op het conto van Knack! Dit zorgde er mede voor dat VHL bij de onderbreking alweer over de thuisploeg gesprongen was (15-16). Maar na de 15-17 oordeelden Tuerlinckx and friends dat het genoeg was geweest. Met een blok van Tuerlinckx en Coolman ging Knack weer over VHL (18-17), twee aces van Angel Trinidad (waarvan een netrolace) boden wat meer comfort (21-17). Tweemaal Orczyk en de set was binnen handbereik (23-18). Onze kapitein klaarde de klus voor 25-20. Het was even warm geweest maar dit werd mooi op tijd recht gezet.

Het verhaal van set twee is snel verteld: VHL kon aanklampen tot 8-7 (3-2, 6-5, 8-5) en dan werden de aanvallen van de withemden feilloos gelezen zodat keer op keer het blok klaar hing. Tormans raakte niet meer voorbij deze muurtjes zodat de score desastreuze vormen aannam: 12-7, 16-9. Ook het inbrengen van een andere spelverdeler (Malisse voor Verelst) hielp VHL voor geen meter vooruit: 19, 20, 21, 22 en 23-12. Pieter Coolman blokte het laatste punt: 25-13.

Deze makkelijke setwinst had blijkbaar een nefaste invloed op de thuisspelers en ontmoedigde de bezoekers langs geen kanten. Met Johan Sybers in plaats van de Zweed Slipac kreeg VHL een nieuw elan. Bovendien bleef Petterson op hoog niveau acteren en faalde amper met zijn middenaanvallen. Dries Steenhouwer tekende mooi voor de 5-8. De strakke services van Pardon bleven de thuisreceptie teisteren zodat Emile Rousseaux bij 8-12 met een time out orde op zaken moest stellen. Dit lukte maar gedeeltelijk want het verschil milderde maar Knack kon net niet naast de opponent komen (11-12, 13-14). Enkel toen Steenhouwer geel pakte lukte dit (15-15). Ernaast…ja, erover….neen. Tuerlinckx kreeg twee bloks van Sybers rond zijn oren (16-18 en 19) en bij 17-21 stond het alarm op rood. Hoog tijd voor een remonte dan maar: serve Pieter Coolman en een no pass (19-21), Fornes voor 20-21 en dan een blok van Ruben Van Hirtum op Sybers bracht Knack weer op gelijke hoogte: 21-21. Petterson scoorde de 22-23 en dan was het Mathi-geluk op het gepaste moment voor VHL want de service van Tormans rolde in een ultieme krachtsinspanning net over het net (22-24). Een blok op Van Hirtum velde het verdict voor een onnodig setverlies bij 22-25.

Mochten de Leuvenaars gehoopt hebben op nog meer zoete vlaaien of knapkoekerscadeau’s dan hadden ze het serieus mis. Ze moesten in de vierde set eerder proeven van een lichtzure Rodenbachsmaak want ze werden direct kansloos weggespeeld. We gingen rusten bij 8-1. Bij een stand van 12-4 was Kris Eyckmans al door zijn tweede time out. Even leken zijn spelers de boodschap begrepen te hebben (14-8) maar twee services van Angel Trinidad (ace voor 16-8 en een no pass met de 17-8 als gevolg) stuurden hen terug naar af. Bij 20-10 was het tijd voor een applausvervanging voor Hendrik Tuerlinckx en kon Thomas Konings zich direct laten opmerken ( 21-11). Dat deed Gertjan Claes evenzeer want de 25-13 kwam er na een stevige service gevolgd door een rebound van Angel Trinidad.

Knack blijft hierdoor in het spoor van Maaseik en moet in de komende speeldag op bezoek naar Aalst dat ons de laatste keer een poepje deed ruiken. Tijd om orde op zaken te stellen en dit niet zozeer ten opzichte van Depestele en Co maar vooral om de aansluiting te behouden met de koploper dia de week nadien op visite komt. Maar als ‘tussendoortje’ komt het grote Kazan naar Schrikvelde en we kunnen bezorgde voorzitters van andere clubs gerust stellen: Kazan zal op volle sterkte present tekenen en we zijn razend benieuwd of Knack misschien een setje kan wegpikken. Zou Emile Rousseaux dan ook het voorbeeld van Vital Heynen volgen en bij setwinst misschien een wafelentraktaat op zijn Nero’s aanbieden? Een niet te missen afspraak maar eerst en vooral succes aan onze spelers in de carnavalsstad bij uitstek.

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Leuven 05-03-2017

 

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Jo Naert

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.