Home | Nieuws | Eerste nederlaag in dertien wedstrijden

Eerste nederlaag in dertien wedstrijden

22/01/2017

Na bijna honderd dagen competitie, net op de dertiende speeldag, leed Knack Volley zijn eerste nederlaag in de Euromillions Volley League. In de Lotto Dôme werd het 3-0 (25-20, 25-16, 26-24) met een matchbal in geschenkverpakking voor de thuisploeg vanwege de wedstrijdleiding. De Maaslanders volgen in het klassement nog steeds op één punt van Knack Volley en hebben met uitwedstrijden op Aalst en Antwerpen nog een zwaar programma af te werken voor de start van de playoffs.

Zoals gevreesd miste Knack Volley scherpte na een zware Europese midweek wedstrijd, met dito verplaatsing, tegen Halkbank Ankara. De twee reisdagen op drie dagen, donderdag terug uit Ankara en zaterdag naar Maaseik, lieten duidelijk hun sporen na bij de huidige landskampioen. Toch was hier aanvankelijk weinig van te merken want de eerste set verliep tot halfweg (van 6-5 en 7-8 over 12-11 naar 16-14) heel gelijkopgaand. Coach Emile Rousseaux had voor deze competitietopper, met Hendrik Tuerlinckx, Angel Trinidad, Pieter Coolman, Arno Van de Velde, Ruben Van Hirtum, Piotr Orczyk en de jarige libero Stijn Dejonckheere, gekozen voor drie wissels in de ploeg na het stuntwerk op Ankara. Aan de andere kant van het net noteerden we slechts één wissel met de Spaanse middenman Vigil, i.p.v. Rob Bontje, in een voorspelbaar team met Jelte Maan, Branislav Skladany, Nicolas Bruno, Kamil Rychlicki, Facundo Santucci en enige Limburger Martijn Colson. Maaseik sloeg een eerste kloofje van 16-14 naar 19-14, moment waarop Matthijs Verhanneman Ruben Van Hirtum kwam vervangen. Vervolgens ging het van 20-16 naar 24-18 met een aanvallend sterke Rychlicki. Knack Volley kwam nog terug tot 24-20 maar Piotr Orczyk sloeg zijn volgende opslagbal in het net (25-20).

 

In set 2 koos coach Emile Rousseaux verder voor Matthijs Verhanneman naast Piotr Orczyk in receptie maar de Noliko Maaseik-trein was vertrokken. Die stoomde in drie reeksen van vier of vijf punten op rij (van 3-5 naar 8-5, van 8-6 naar 10-6 en van 12-8 naar 16-8) naar een riante tussenstand. Vooral Kamil Rychlicki haalde stevig uit van op de opslaglijn. Ondertussen was Gertjan Claes ingekomen voor Piotr Orczyk in receptie. Knack Volley kon slechts sporadisch tegenprikken, vooral via de middenmannen Pieter Coolman (6 op 11) en Arno Van de Velde (6 op 7). Maar Maaseik bleef de controle behouden en na 20-12 werd het uiteindelijk 25-16 voor een ontketende tuisploeg.

 

Set 3 dan, waarin setter Stijn D’Hulst startte, bracht opnieuw een meer evenwichtig spelbeeld. Na 8-7 en 11-9 nam Knack Volley de leiding over met 14-16. Beide ploegen lieten elkaar niet meer los maar Knack Volley trok de set meer en meer naar zich toe (16-18, 17-19, dan wel 19-19 en 20-20, maar opnieuw 20-21, 21-22, 22-23 en 23-24). Bij 24-24 volgde een aanval van Hendrik Tuerlinckx die verdedigd werd door Rychlicki, uit het net gehaald door Colson, omhoog gespeeld door Maan en vervolgens afgemaakt door Bruno… Wacht even? Rychlicki, Colson, Maan en Bruno: dit zijn toch VIER spelers? Niet volgens de wedstrijdleiding blijkbaar die het punt aan Maaseik schonk, waarna Bruno met een halve ace op Orczyk de set én de match beslechtte (26-24). Jammer, want Knack Volley leek aardig op weg om de wedstrijd te doen kantelen…

 

eejo

 

Match report Maaseik-KNACK 21-01-2017

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Pol D'Hulst

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.