Home | Nieuws | Eerste topper op Schiervelde

Eerste topper op Schiervelde

14/10/2017

Met Knack Volley en Lindemans Aalst staan vanavond de enige twee ongeslagen teams uit de EuroMillions Volley League tegenover elkaar die de seizoensstart doorkwamen zonder puntenverlies. Lindemans Aalst haalde een zes op zes met twee overwinningen tegen VDK Gent (0-3) en VBC Waremme (3-0). Knack Volley deed nog beter met een negen op negen tegen VBC Waremme (3-0), Haasrode Leuven (1-3) en Axis Guibertin (3-0). Beide ploegen kenden weliswaar een rustige aanloop met tegenstanders uit de onderste regionen van het klassement. Voor beide ploegen wordt het duel van vanavond een eerste echte test.

Knack Volley mist nog steeds Thomas Konings en Miquel Fornès maar kan opnieuw beschikken over hoofdaanvaller Hendrik Tuerlinckx, al mankeert die nog heel wat wedstrijdritme na maanden van problemen ten gevolge van een klein scheurtje van de pees in de quadriceps boven de linkerknie. Of kapitein vanavond ook zal spelen daar beslist enkel trainer-coach Emile Rousseaux over. Hetzelfde geldt trouwens voor nieuwkomer Lou Kindt, vorig jaar nog aan de slag bij Aalst. Ook hij wil zich zaterdagavond tonen aan zijn ex-team hoewel slechts drie spelers overblijven van het team 2016-2017.

 

Met Lindemans Aalst treft Knack Volley een geduchte tegenstander die versterkt uit het tussenseizoen kwam en ongetwijfeld samen met Knack Volley en Noliko Maaseik dit seizoen opnieuw de top van het klassement zal uitmaken. Lindemans Aalst zocht zijn nieuwkomers vooral in eigen land met opposite Gert Van Walle, libero Dennis Deroey, middenblokkers Martijn Colson en Laszlo De Paepe, de jonge spelverdeler Seppe Van Hoyweghen en vooral receptie-hoek en ex-Knack Volley Gertjan Claes. Daarnaast haalde Lindemans Aalst ook nog Wessel Keemink (Ned), Sakari Mäkinen, John Wendt (Fra) en Krzystof Modzelewski (Pol) binnen. Met tien nieuwe spelers naast de blijvers Frank Depestele, Adrian Staszewski en Ivan Mihalj wacht trainer-coach Johan Devoghel wel een zware taak om hiervan een geolied team te maken.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.