Home | Nieuws | Emile and his Magnificent Seven

Emile and his Magnificent Seven

05/05/2017

Trouwe volgers van de Knack Volley website weten dat we wel eens de muziekwereld durven induiken. Zo verscheen er hier ooit een stukje over Mr Blue Sky, een jaren-zeventig-hit van Electric Light Orchestra, waarbij we de link maakten met coach Emile Rousseaux. Vandaag zoeken we het dichter bij huis, bij de populaire jazz, pop and soul-zangeres Lady Linn, zeker niet te verwarren met de schlager-koningin Laura Lynn uit Ardooie bij Roeselare. Lady Linn, toert met haar Magnificent Seven al meer dan tien jaar rond in Vlaanderen.

Bij Emile Rousseaux moeten we echter spreken van “Emile and his Magnificent Twelve”. Knack Volley telt dit seizoen twaalf spelers en ALLEMAAL zijn ze inzetbaar voor hun coach die hen als zijn ‘kinderen’ beschouwd. Knack Volley blijft onder leiding van Emile Rousseaux onvoorspelbaar, zowel voor de tegenstander als voor het thuispubliek, wat de opstelling bij de start van een wedstrijd betreft. Wie had durven voorspellen dat het ‘kleine’ Knack Volley, toch wat gestalte betreft, met Gertjan Claes zou durven starten? Of dat er van bij de start steeds een plaats in het team zou zijn voor Ruben Van Hirtum of Arno Van de Velde? Of dat spelverdeler Angel Trinidad, na zijn lange revalidatie, zoveel speelminuten zou krijgen? Feit is dat de ploeg die momenteel op het parket staat het ‘magnificent’ deed in de voorbije drie wedstrijden. Maar hoe het team er vrijdagavond bij de start van de vierde play-off finale zal uitzien, dat weet op dit ogenblik slechts één persoon!

 

Mag Knack Volley vanavond in eigen Schiervelde een vijfde titel op rij, zijn elfde in het totaal, vieren? Wordt er een kampioenenviering, met de traditionele trappenceremonie, gepland na afloop van de wedstrijd? Vragen die op dit ogenblik nog niet ter orde zijn in Roeselare. Want het verhaal van het vel en de beer is té bekend om hiertegen te zondigen. Of om het met de woorden van uitblinker Ruben Van Hirtum te zeggen: “Net zoals wij woensdag in Maaseik gingen winnen kunnen zij ook op Schiervelde komen winnen. We houden er zeker rekening mee dat de beslissing ook zondag in Limburg kan vallen. We hebben een belangrijke stap gezet, maar er blijft er nog één te gaan, de belangrijkste! We hebben wel het thuisvoordeel en willen de traditie dat geen van de twee rivalen in het hol van de leeuw kan winnen in ere herstellen.”

 

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Arturo Di Giacomo woensdagavond schoot de Knack Volley Office dadelijk in gang. Nog geen 24u later is sporthal Schiervelde praktisch uitverkocht, stromen de reservaties voor het Knack Vip-Menu en het Knack Menu in Bistro Schiervlede binnen en wordt er opnieuw een hotdog-foodstand en twee pop-up bars op de eerste verdieping naast de vaste bar in de Foyer georganiseerd. En Knack Volley doet er nog een schepje bovenop. Net als op de bekerfinale in Antwerpen en vorige maandag op Schiervelde worden drank en versnaperingen zelfs tijdens de wedstrijd in de zaal verkocht door Knack Volley jeugdspelers. Het enige wat je moet doen is vooraf de nodige voorraad drankbonnen inslaan, achterover leunen en genieten van een volgende topwedstrijd.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.