Home | Nieuws | Emile Rousseaux aangesteld om Franse nationale dames naar OS 2024 te loodsen.

Emile Rousseaux aangesteld om Franse nationale dames naar OS 2024 te loodsen.

05/04/2017

Emile Rousseaux is aangesteld als Directeur du projet « Génération 2024 » van de ambitieuze Franse nationale damesploeg. Onder zijn bewind zouden de Franse dames de Olympische spelen in 2024 moeten bereiken die mogelijk in Parijs worden georganiseerd.

Onze succestrainer haalde met Knack Volley vier opeenvolgende landstitels en hij is nog steeds in de running om daar een vijfde aan te breien. Emile Rousseaux zal zijn lopende contract bij de Knack Volley - dat tot het einde van het seizoen 2017/2018 loopt - gewoon uitdoen, maar hij wordt vanaf deze zomer wel al betrokken bij alles wat te maken heeft met het "project 2024". Na 2018 geeft hij bij Knack de trainersfakkel door aan zijn huidige assistent Steven Vanmedegael.

 

Emile Rousseaux wil nog niet te diep ingaan op zijn nieuw project. "Momenteel ligt mijn volledige focus bij Knack Volley waarmee ik in moeilijke omstandigheden weer de titelfinales wil bereiken. Dat is al een enorme uitdaging op zich. Na het seizoen en in mijn vrije tijd zal ik een analyse maken van de problemen bij de Franse nationale vrouwenploeg. Eigenlijk ben ik binnengehaald als een soort van crisismanager die veel meer zal zijn dan bondscoach alleen. De hele structuur van het Frans damesvolleybal zal ik onder de loupe nemen en ik zal proberen om de gepaste werkmethodes toe te passen om weer met de successen aan te knopen."

 

"Volleybal is in Frankrijk door het succes van het basket en het handbal wat in de vergeethoek geraakt. Ik weet zelf amper voor welk avontuur ik sta, dat zal de komende maanden moeten blijken. Na een inloopperiode van onbepaalde tijd gaan we zien of het project voor beide partijen interessant is om op langere termijn verder te gaan. Ik laat het gewoon op mij afkomen, maar eerst wil ik op een correcte manier afsluiten bij Knack Volley. De Franse bond weet dat ik het spel fair wil spelen tegenover mijn huidige werkgever", aldus Emile Rousseaux.

 

Aankondiging FFVB - Fédération Française de Volley-Ball

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veld



Knack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.