Home | Nieuws | En de hel kleurde blauw

En de hel kleurde blauw

31/03/2019

De speaker van het huis kwam al dadelijk met het nieuws van de dag: de Hel in Menen blijft ook volgend seizoen branden. Mogelijks zelfs met Frank Depestele als toekomstig trainer-coach. Dat laatste vertelde hij er niet bij maar Frank zelf, met echtgenote Loes, was wel aanwezig in zaal Vauban. Wel wat bizar dat hij zijn intrede deed langs de Knack Volley-supporters kant. Die opnieuw in grote getale aanwezig waren in de ‘Hel van Mjiende’ zodat het vuur eerder blauw kleurde tijdens en na de wedstrijd.

Geen verrassingen in de opstelling van coaches Ratko Peris, die jarig was, en Steven Vanmedegael toen de wedstrijd iets na half negen door het scheidsrechters-duo Wim Cambré-Willem De Buysscher op gang werd gefloten.

 

Knack Volley nam dadelijk de wedstrijd in handen en liep in set 1 langs Hendrik Tuerlinckx (7-10) en een tipbal van Ruben Van Hirtum (7-11) vier punten uit. Door het hoge aantal opslagmissers bij de bezoekers (Tuerlinckx en Verhanneman elk drie in set 1) en een vlot scorende Jente De Vries (8 aanvallende punten in set 1) bleef Par-ky Menen in het zog van de bekerwinnaar (13-14). Maar ook Hendrik Tuerlinckx was in zijn dagje (7 attacks in set 1) en Knack Volley liep opnieuw uit tot 16-19. De wissel Eldin Demirovic (uit) – Gilles Vandecaveye (in) rendeerde want Gilles bracht met een zuivere ace zijn team langszij (19-19). Missers bij de thuisploeg zorgden ervoor dat Knack Volley een kleine voorsprong bleef behouden (19-20, 20-21 en 21-22). De ingevallen Maxime Libert zorgde echter met een blok op Tuerlinckx voor 23-22. Coach Steven Vanmedegael dook in een time-out, Matthijs Verhanneman plaatste zijn team langszij (23-23), Arno Van de Velde zorgde met zijn opslag voor verwarring aan de overkant (23-24) en Pieter Coolman blokte Anshel Ver Eecke fijntjes af (23-25). Set 1 binnen na even toch een warm moment.

 

Middenaanval Pieter Coolman, misser Eldin Demirovic, aanval Ruben Van Hirtum, tipbal Hendrik Tuerlinckx en Knack Volley stond onmiddellijk 0-4 voor in set 2. Maar even snel kwam Par-ky Menen van 3-7 (blok Arno Van de Velde op Jente De Vries) terug naar 7-7 met de ingekomen Gilles Vandecaveye aan de opslag. Beide ploegen scoorden nu om beurt (7-9 en 11-11 en wat later 13-16 maar ook 15-16). Matthijs Verhanneman zorgde vervolgens met een pipe-aanval voor 15-17. Moment waarop Par-ky Menen enkele malen na elkaar in de fout ging: opslag Jelle Sinnesael buiten (15-18), tipbal Gilles Vandecaveye uit (15-19), drieblok op Vandecaveye (15-20), toetsfout Xavi maar niet afgefloten en Sinnesael scoort (16-20), aanval Jente De Vries uit (16-21) net als die van Anshel Ver Eecke (16-22). De kloof was gemaakt en Knack Volley speelde de set rustig uit met een opslagfout van Ver Eecke als afsluiter (20-25).

 

Ook in set 3 liep Knack Volley onmiddellijk vier punten uit (0-4). Maar even snel kwam Parky-Menen via een vlot scorende Jente De Vries (3-5, 4-5, 5-6) en middenman Wannes De Beul (8-8 en 9-9) terug in de match. Knack Volley verloor even de pedalen toen Brett Walsh compleet de mist in ging met een pass naar… niemand (11-11). Maar toen was het moment van Ruben Van Hirtum aangebroken. Een eerste maal met een schitterende diagonale aanval binnen de 3-meterlijn (12-13). Dit kan ik nog beter moet Arno Van de Velde gedacht hebben. Eerst blokte hij Jelle Sinnesael en in dezelfde actie torpedeerde hij de bal binnen de 1-meterlijn. Waarna Hendrik Tuerlinckx uitpakte met een zuivere ace (12-15) en ook Matthijs Verhanneman verrassend uithaalde met een pipe-aanval (13-17). Coach Ratko Peris wisselde spelverdeler Xavi voor Lars Maddens wat vervolgens leidde tot een opstellingsfout bij de thuisploeg (15-18). Ook Anshel Ver Eecke werd naar de kant gehaald en zijn vervanger Gilles Vandecaveye zorgde opnieuw voor verwarring bij Knack Volley vanop de opslaglijn (van 16-20 naar 19-20). Vervolgens blokten Pieter Coolman en Wannes De Beule elkaar om beurt af (19-22 en 20-22). Een lange rally, ingezet met een fantastische redding door libero Stijn Dejonckheere, werd magistraal afgerond door Ruben Van Hirtum (20-23). Ruben scoorde ook zijn volgende bal (21-24) en Knack Volley had zijn eerste matchbal beet. De Fransman (jawel!) Eldin Demirovic scoorde tegen (22-24), coach Steven Vanmedegael nam een laatste time-out en dezelfde Demirovic sloeg zijn opslag in het net (22-25). Boeken toe en Knack Volley zonder tegenset én drie punten terug huiswaarts.

 

Volgende zaterdag (6 april) staan beide ploegen opnieuw tegenover elkaar op Schiervelde. Knack Volley wil op zijn elan verder gaan en rekent hiervoor opnieuw op zijn trouwe supporters. Want daarna volgen nog de uitwedstrijd op Maaseik (zaterdag 13 april)  en wordt thuis afgesloten tegen Lindemans Aalst (vrijdag 19 april). Greenyard Maaseik, of moeten we medical joker en spelverdeler Jan Zimmermann schrijven, stuurde Lindemans Aalst met zware 3-0 cijfers (25-17, 25-23, 25-27) huiswaarts. We zijn benieuwd naar het scoreverloop in de terugmatch op Aalst. Ondertussen is Knack Volley na drie speeldagen van de laatste naar de tweede plaats opgeklommen in het klassement. Hadden we het niet gezegd dat verslaggever Brilsmurf een ‘wijze man’ is!

 

eejo

 

Statistieken: Par-Ky Menen - Knack Volley

 

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.