Home | Nieuws | Er is ook een West-Vlaamse Clasico

Er is ook een West-Vlaamse Clasico

27/01/2018

Er is niet enkel de ‘El Clasico’ tussen de twee grootste Spaanse voetbalclubs FC Barcelona en Real Madrid. Er is ook de Clasico tussen de twee West-Vlaamse clubs in de EuroMillions Volley League, Knack Roeselare en Par-ky Menen. Dit seizoen zelfs met een Spaans tintje met spelverdelers Angelo Trinidad de Haro en Xavi Folguera Estruga tegenover elkaar aan het net. Dit burenduel is een klassieker die al een heel eind terug gaat in de tijd. Knack Roeselare speelt sinds 1982-1983 onafgebroken in Liga A, Menen maakte de overstap in het seizoen 1999-2000. Dat betekent, na wat vlug rekenwerk, dat dit het negentiende seizoen is waarin beide teams tegen elkaar uitkomen.

We hebben hier momenteel geen cijfers van het aantal wedstrijden die waar en door wie werden gewonnen en verloren van elkaar. Maar in het licht van de wedstrijd van zaterdagavond op Schiervelde is het misschien wel interessant te weten wanneer Menen voor het laatst kwam winnen in de volleytempel van Roeselare. Daarvoor gingen we te rade bij Gerdy Geleyn, trouwe supporter sinds jaren, lid van het Knack Management Team, de technische knobbel van het webteam en sinds dit seizoen ook nog video-challenge man bij Europese wedstrijden. Een echte duizendpoot dus waarop Knack Volley héél fier is!

 

“Prefaxis Menen, dit seizoen opnieuw Par-ky Menen, won voor het laatst op Schiervelde op 3 maart 2012 met duidelijke en zware 0-3 cijfers (21-25/21-25/22-25). Het waren de laatste weken van coach Dominique Baeyens en Knack Roeselare was toen al op zoek naar een opvolger.

 

Het was tijdens de Play-Offs van het seizoen 2011-2012. Knack Roeselare was pas op de vierde plaats gestrand tijdens de reguliere competitie. Tijdens die Play-Offs won Knack Roeselare maar drie van zijn tien wedstrijden, waarvan tweemaal tegen Herk-de Stad en… met 0-3 bij Noliko Maaseik dat toen weliswaar al zeker was van de eerste plaats,” vertelde Gerdy ons.

 

“Prefaxis Menen won dus, op de vierde speeldag van de Play-Offs, overtuigend bij de buren op Schiervelde. Knack Roeselare had dan al achtereenvolgens thuis verloren van Maaseik en op verplaatsing bij Antwerpen en Lennik, telkens in drie sets. Europees volleybal kwam in gevaar maar door een nipte 3-2 nederlaag op de laatste speeldag van die Play-Offs, in en tegen Menen, kon Knack Roeselare toch de vierde plaats in het klassement verzekeren en zo een ticket voor de CEV-Cup vastleggen. Het CEV gaf Knack Roeselare echter een wildcard voor deelname aan de Champions League 2012-2013 zodat de nieuwe coach, Emile Rousseaux, dadelijk op het hoogste Europees niveau kon debuteren.”

 

“Knack Roeselare kon in het seizoen 2011-2012 in de vier confrontaties met Menen enkel de eerste (thuis)wedstrijd winnen met 3-0. In de Play-Offs eindigde Knack voor Menen dat door zijn vijfde plaats naar de Challenge Cup werd verwezen. Tijdens het seizoen 2011-2012 haalde Menen trouwens de halve finale van die Challenge Cup.”

 

Dit seizoen staat het in de burenduels ondertussen 2-1 voor Knack Volley. Verlies in competitie met 3-1 in zaal Vauban en daarna tweemaal winst in de halve finale van de Beker van België (1-3 in Menen en 3-0 thuis). Maar iedere wedstrijd is anders en ook deze zal met de grootste zorg worden voorbereid door het coachesduo Emile Rousseaux-Steven Vanmedegael. Vooral ook omdat de tweede plaats in het klassement, Menen volgt op slechts drie punten, hiervan afhankelijk is.

 

Nog even herinneren aan de parkeermoeilijkheden wegens de Agro-beurs op zaterdagavond op Schiervelde waardoor de REO-veiling aan de overkant van de Diksmuidsesteenweg wordt opengesteld. De wedstrijd van zaterdagavond is ook live te volgen op Play Sports van Telenet en op het BelgianVolleyTV.be kanaal.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.