Home | Nieuws | Eregasten Red Dragons op International Volley Trophy Roeselare

Eregasten Red Dragons op International Volley Trophy Roeselare

31/12/2019

Zondagnamiddag waren de Red Dragons te gast op de International Volley Trophy Roeselare. Voor een oefenwedstrijd tegen het Nationale Team van Egypte. Beide teams zitten volop in de voorbereidingsfase op hun allerlaatste kans tot deelname aan de Olympische Spelen 2020 in Tokyo. Voor beide teams staat er begin januari een Olympisch kwalificatietornooi op het programma. Voor de Red Dragons in Berlijn, voor het team van Egypte in eigen land, in Caïro.

De Red Dragons en Team Egypt speelden zaterdag al een oefenmatch achter gesloten deuren in Vilvoorde (2-2). Zondag volgde het tweede duel, voor het oog van zo’n duizend enthousiaste supporters in sporthal Schiervelde. De Red Dragons gingen in set 1 verschroeiend van start in een sterk getint ex-Knack Volley Red Dragons team. Coach Dominique Baeyens, ook al met een verleden van vier plus vijftien jaar bij Knack Roeselare, koos, naast Pieter Verhees en Jolan Cox, voor Stijn D’Hulst, Sam Deroo, Arno Van de Velde, Lowie Stuer en… Tomas Rousseaux.

 

Een sterk aanvallende Tomas (2-1 en 4-1), die zich onmiddellijk thuis voelde in de sporthal waar hij drie seizoenen onder vader en coach Emile speelde, samen met Jolan Cox vanop de servicelijn (twee halve aces voor 3-1 en 6-1) dwongen coach Gido Vermeulen al vlug tot een eerste time-out. Die bij 10-4 gevolgd werd door een tweede time-out. Maar Tomas Rousseaux bleef scoren aan de lopende band (pipe 12-6 en aanval 15-8) terwijl maatje Sam Deroo, ook sterk gestart (7-3 en 17-9), zorgde voor de eerste setbal (24-10). Met een voetfout  van Hisham was eerste setwinst wel heel vlug binnen (25-11).  

 

In set 2 bewees Egypte dan toch waarom het op de FIVB Men’s ranking een plaats voor de Red Dragons staat (plaatsen 12 en 13). Vooral receptie-hoek Tayson was een gesel voor de Belgische verdediging terwijl ook opposite Salah geregeld zijn puntjes scoorde. Maar het was vooral setter Abdallah die vuur in het spel van de Egyptenaren bracht. Voor de Red Dragons was het vanaf 0-1 en 1-3 bijna een hele set achtervolgen. Gelukkig bleef het verschil steeds beperkt tot hooguit één of twee punten. Na 3-6 (halve ace Mohsen) bracht Tomas Rousseaux met een geplaatste bal de Red Dragons langszij (10-10) gevolgd door een ijzersterk blok van Pieter Verhees op dezelfde Mohsen (11-10) en een out-aanval van Deyo (12-10). Maar met drie punten op rij zette Egypte de scheve situatie weer recht in hun voordeel (12-13). Het wedstrijdverloop bleef heel spannend (van 17-16 naar 18-19 en 21-22). Egypte greep via Tayson zijn eerste setbal (23-24) maar verkwanselde die door een botsing tussen Dola en Tayson (24-24). Sam Deroo zorgde voor setbal aan de overkant (25-24) en vervolgens viseerde Pieter Verhees met succes Tayson in receptie (halve ace 26-24).

 

Met Kevin Klinkenberg, Wout D’Heer en Jelle Ribbens in het team werd set 3 aangevat. Tot 8-8 kon het nog alle kanten uit. Maar eerst Sam Deroo (9-8 en 10-8) en daarna Jolan Cox (van 13-10 naar 16-10) zorgden voor een verschroeiende opslagdruk waardoor de kloof was gemaakt. Bij 18-12 volgde nog een dubbele wissel met Matthias Valkiers-Igor Grobelny voor Jolan Cox-Stijn D’Hulst en de Red Dragons stevenden op een vlotte 3-0 winst af. We noteerden nog een kill-block van de bijna jarige Arno Van de Velde (23-17) en Klinkenberg kreeg de eer het laatste punt te scoren (25-18). Samengevat, een heel vlotte overwinning van de Red Dragons die werd gesmaakt door de toeschouwers.

 

Beide teams speelden nog een bijkomende (vierde) set die met 21-25 naar Egypte ging. De Red Dragons traden in die set aan met Kevin Klinkenberg, Elias Thys, Matthias Valkiers, Jolan Cox, Igor Grobelny en libero Tim Verstraete.

 

eejo

 

https://sporza.be/nl/2019/12/29/red-dragons-winnen-oefenmatch-tegen-egypte/

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.