Home | Nieuws | Euromillions Volley League krijgt groen licht om te spelen

Euromillions Volley League krijgt groen licht om te spelen

24/10/2020

De clubs uit de EuroMillions Volley League, de hoogste klasse in het Belgische volleybal, hebben van de overheid de toestemming gekregen om, ondanks het verbod op indoor sporten, opnieuw te trainen en wedstrijden te spelen. Dat laat de organisatie zaterdag weten.

“De minister van Sport Ben Weyts heeft de aanvraag van de EuroMillions Volley League om een uitzondering te krijgen om de competitie en trainingen met contact gisteren goedgekeurd. Het door de Liga opgestelde algemene en testing- protocol werden bestudeerd door de virologen en voorgelegd aan de federale corona commissaris. Ze werden beiden positief beoordeeld”, zegt Marc Spaenjers namen de Euromillions Volley League.

 

De liga somt vier redenen op waarom er groen licht werd gegeven: de competitie geeft recht op Europese tickets; de EML is een erkende werkorganisatie bij Paritair Comité 223; de infrastructuur wordt op de wedstrijddag exclusief voorzien voor de profclub; er werd door de Ligaleden eigen testprotocol uitgewerkt.

 

Een absolute voorwaarde om te kunnen verder spelen, is dat “de protocollen strikt worden nageleefd en dat het toelaten van publiek afhankelijk is van het Ministrieel Besluit”.

“Met de begeleiding van de experten van Mensura en in permanent overleg met de Pro Basketball League hebben de Liga en haar professionele clubs maandenlang gewerkt aan het opstellen van een generiek Covid 19 protocol, dat heeft geleid tot deze uitzondering”, gaat het verder. “Voor elke zaal waarin de competitie gespeeld wordt, werd een specifiek protocol overlegd met de lokale overheden om maximaal de veiligheid te kunnen garanderen en opdat de competitie verder zou kunnen doorgaan.”

 

Dit weekend wordt er, net als vorige week, niet gespeeld door de volleybalclubs.

 

Bron: Belga

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.