Home | Nieuws | Feest op Schiervelde

Feest op Schiervelde

04/11/2018

Met de komst van de buren uit Menen stond Knack Volley, met groot respect voor de vorige tegenstanders, voor zijn eerste grote test. Par-ky had op de vorige speeldag de heersende landskampioen uit Maaseik serverend en met gedurfd aanvalsspel het vuur aan de schenen gelegd. Ze hielden er een verdiend punt aan over.

Beide West-Vlaamse teams waren uitermate benieuwd wat deze eerste (maar niet laatste) confrontatie als resultaat zou krijgen onder het oog van een tot in de nok gevuld Schiervelde dat enthousiast bevolkt werd met spelers en speelsters van tientallen jeugdploegen uit de omliggende steden en gemeenten. Deze actie van de Krant van West-Vlaanderen was een schot is de roos. Door de jaarlijkse Handelsbeurs in de aanpalende Expohallen moesten we iets meer weg afleggen maar de verkeersbegeleiding op de parkings was simpelweg uitstekend.

 

De troeven die de bezoekende coach Ratko Peris tussen de lijnen bracht luisterden naar de namen : Eldin Demirovic, Jelle Sinnesael, Lowie Stuer, Jente De Vries, Anshel Ver Eecke, Wannes De Beul en Xavi Folguera. Bij Knack Volley deed coach Steven Vanmedegael verder beroep op de uitblinker in Haasrode-Leuven : Ruben Van Hirtum. Het eerste punt was voor Ruben en kapitein Hendrik opende zijn rekening als snel met de 2-0. Andermaal zou de speler van het voorbije seizoen uitgeroepen worden tot ‘Star of the game’ en het zal wellicht/hopelijk niet de laatste keer zijn. Tot 5-5 was er echter geen afscheiding tussen de teams maar een eerste ace die morsdood viel achter de rug van Anshel Ver Eecke, gevolgd door nog eentje maar dan door Arno Van de Velde perfect in de conflictzone tussen Ver Eecke en Stuer geplaatst, bracht ons twee punten voor (7-5). Anshel vond dan een muur op zijn weg en Jente De Vries kon daaropvolgend een nieuw blok niet ontlopen. Wie snel en goed meerekent zal beamen dat we toen 9-5 op het scorebord afficheerden. Maar luttele minuten later was de voorsprong verdwenen als sneeuw voor de zon : 12-12. Hendrik Tuerlinckx liet nadien wel zijn puntenaantal geregeld stijgen maar vanaf 18-17 waren het Van Hirtum, Verhanneman (pipe), een misser van Demirovic die Knack money-time instuurden met een voorprong van 21-17. Even leek de onvermijdelijke invaller Gilles Vandecaveye met zijn services roet in het eten te strooien (21-19) maar zowel de 24- als 25-21 waren gesigneerd ‘my name is Tuerlinckx, Hendrik Tuerlinckx’.

 

Par-ky Menen kon bij aanvang van set twee een kleine kloofje, 2-4, niet vasthouden want Demirovic bleef aanvallend niet achter de driemeterlijn (4-4), Pieter Coolman blokte Anshel Ver Eecke (6-5), Brett Walsh presenteerde een korte pas aan onze kapitein en (een over de ganse wedstrijd zeker uitstekende) Wannes De Beul liet zich betrappen op een hand over het net : 8-5. Menen versaagde uiteraard niet en Ruben Van Hirtum liep op een zeldzaam blok (12-10) waarop Demirovic naar onze bescheiden mening zijn ace cadeau kreeg want de voetfout ontsnapte aan de aandacht van de mannen in het rood. Knack Volley liet zich echter niet uit zijn lood slaan en diepte het verschil verder uit : 16-12 ( blok op een pipe van Demirovic). Knack Volley liet zich de set niet meer afsnoepen en we zagen dat Matthijs Verhanneman aanvallend onder stoom kwam. De papa van Vince pakte uit met een totaal verrassende pipe (20-14) en deed er nog een ace bovenop. Arno Van de Velde kreeg dan weer de eer het setpunt te verzilveren : 25-17.

 

Knack Volley moest wel bij de les blijven want met de grensploeg ben je nooit klaar (ook dit seizoen niet), dit mocht Maaseik verleden week aan de lijve ondervinden. Een kleine mindere periode voor Knack Volley had voor gevolg dat het tegen een 7-9 opkeek. Maar Par-ky bleef dan even parkeren (flauwe woordspeling inderdaad) op de 9 terwijl Coolman, Tuerlinckx en Verhanneman het gaspedaal volop ingedrukt hielden : 12-9.

Dat onze nieuwe spelverdeler ‘genen gewonen’ is bewees hij met verve voor de 14-11. Brett Walsh schudde een waanzinnig ongelofelijke redding uit zijn handen om luttele seconden later ook nog het punt te scoren. Hij kreeg er, wat mij betreft, een staande ovatie voor… alleen zag ik dat ik de enige was die rechtstond. Soit, ieder zijn gedacht denk ik dan. Met de ingekomen Vandecaveye aan de serveerlijn kroop Par-ky weer dichterbij want Ruben Van Hirtum werd door Gilles tweemaal te grazen genomen. Coach Steven Vanmedegael bleef in Ruben geloven, verving hem niet, dook evenmin in de time-out en Ruben beloonde zoveel vertrouwen met een perfecte stop waarop Matthijs Verhanneman het gevaar bezwoer. Sterke coaching wat ons betreft ! Maar Ruben deed nog meer want ook hij volgde het voorbeeld van Brett en bood met een superredding Straffen Hendrik de kans om de 18-15 te prikken. Knack Volley vocht voor elke bal, tot groot genoegen van het blauwe smurfenlegioen dat zijn spelers luidruchtig in de bloemen zette na alweer een subliem punt via Matthijs Verhanneman (19-15). Menen bleef druk zetten maar kon de achterstand niet meer wegwerken en het was Edvinas Vasjkelis die met zijn tweede en alweer gemiste service (in het net) de kapbijl deed vallen : 25-21.

 

Voor zij die in het winnende kamp stonden was het in elk geval een zeer aangename en overtuigende partij. Ook bijzonder hoopvol naar de Supercup van volgende week zondag toe. Of dit echter zal volstaan om de eerste (kleine) prijs van het seizoen binnen te rijven zal nog moeten blijken. Maar eerst gaan we op woensdag nog op bezoek bij goede ‘ouwe’ vrienden zoals Joppe, Bart, Ward en Jeroen in het zwart en witte Lendelede.

 

Brilsmurf

 

Statistieken: Knack Volley - Par-ky Menen

 

Foto's van Lieven Stroobant

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Jo Naert

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.