Home | Nieuws | Fel bevochten derbyzege van Knack Volley

Fel bevochten derbyzege van Knack Volley

20/11/2016

Het nummer één tegen het nummer zes uit de huidige klassering, dat waren de posities die beide teams innamen bij aanvang van dit zoveelste burenduel. Dat Prefaxis Menen momenteel slechts twee van zijn vijf wedstrijden winnend afsloot was in elk geval voor een groot deel te wijten aan de meer dan gewone dosis pech op het vlak van fysieke paraatheid van zijn spelers.

Dus was Knack Roeselare in elk geval op zijn  hoede voor de grensjongens die in het verleden méér dan eens bewezen als giant-killers hun rol te kunnen spelen. Met een druk programma voor de boeg in de komende weken kwam het er dus op aan zuinig met de krachten om te springen en langs geen kanten de fluo-mannen ook maar een schijn van indruk te geven dat er, in tegenstelling tot de voorbije jaren, deze keer wel iets te rapen viel in Schiervelde.

Maar het leven van een wedstrijdverslaggever loopt niet altijd zoals verwacht en gehoopt.

 

In het rotatiesysteem van coach Rousseaux kregen Van de Velde, Claes en Van Hirtum de kans om hun kunnen te tonen. Bij Menen geen Ver Eecke noch Kartev. En dus werd Vandeweyer volop geviseerd in service door de thuisploeg. Knack sprokkelde een snelle 3-0 bij elkaar tot Sinnesael voor het eerst door het midden succesvol was. Na 6-3 kon Menen met Gorski via blok een puntje afknabbelen tot 6-5. Maar Knack hield de bezoekers op afstand, 8-5. Met een shoot op Coolman werd een demarrage ingezet (10-7). Depovere en Co werden tureluurs gespeeld tot er een achtpuntenkloof ontstond : 16-8. De eerste set was daarmee gespeeld en met de vingers in de neus toonde het scorebord finaal 25-15.

 

Wie dacht aan een heruitgave van de bekermatch tegen Gent had het mis voor want ene Gorski ontbond zijn duivels en na een ace van Depovere (2-4) had een in slaap gevallen Knack alle moeite om de tegenstander in het bereik te houden. Meer nog want naar analogie van set één, maar dan deze keer in het voordeel van Menen, werd Knack tureluurs gespeeld door een enthousiast Menen. De score ging over 6-8 naar 6-13. Kind van de rekening werd Gertjan Claes die zijn plaatsje moest afstaan aan Matthijs Verhanneman. Het verschil van zeven punten bleef er ook tot 7-14. En dan werd puntje voor puntje geknaagd aan de kloof : 11-14. Het gaf de supporters weer moed. Het werd er twee bij 13-15 maar dan weer drie bij 13-16, 15-18 en 16-19. Toch kwam Knack langszij na score van Tuerlinckx en twee missers van Gorski. Erop en erover dachten velen maar, we vergeven het hem graag, Stijn beoordeelde een plaatsbal van de bezoekers net even verkeerd en de bal viel voor de lijn binnen : 19-20. Sinnesael rechts naast het middenblok voor 19-21 en de setbordjes gingen helemaal gelijk na een 21-25.

 

Maar ook in set drie werden de thuisspelers weggespeeld : 1-4, 4-8, 5-10. Twee aces van Depovere brachten 9-15 en 16. Het inbrengen van Fornes en Orczyk kon het tij niet keren en dus mochten ze bij Menen terecht fier zijn op het verdiende punt : 18-25. Vergeet ook niet dat Menen in deze wedstrijd zonder twee van zijn basisspelers speelde ! Tijd voor Knack om wakker te worden en vooral weer meer snelheid in het spel te brengen.

 

Onder impuls van een gedreven Orczyk en Tuerlinckx kwam Knack volley weer beter in de partij : 8-5. Verhanneman won een duwduel boven de netrand (11-7) en Hendrik streelde subtiel de bal op het blok en out : 12-7. Dedeyne bleef het prima doen (14-10) maar dat kan ik ook zal Fornes gedacht hebben : 15-10. Na een kanonbal van onze kapitein werd de eindrush ingezet : 17-11 (blok Coolman op Sinnesael), 18-11 Orczyk, 19-11 Sinnesael out en technische onderbreking voor de bezoekers. Na een blok van Coolman op Gorski (20-11) verdween de Pool naar de bank met krampen. Depovere mocht ook zijn krachten sparen voor de vijfde en beslissende set want die kwam er weldegelijk na 25-16 winst.

 

In de beslissende set namen beide teams on beurt de leiding : 0-1, 2-1, 3-4 (blok Dedeyne op Fornes), 5-4, 5-6 (blok op Tuerlinckx), 7-6 (Orczyk). Piotr diepte verder uit met 9-7 en dus greep coach Peris uiteraard in. Voor de 11-10 koos het geluk de zijde van Menen want het achterhoofd van Depovere zette een perfect blok op de rebound van Verhanneman. Maar Knack liet zich niet uit het lood slaan : Coolman (12-10), Tuerlinckx (13-10), Fornes (14-10) en een pipe van Orczyk (15-11) zorgden er voor dat geen twee maar slechts één puntje verloren werd.

 

Speaker Bart Bataille zwaaide terecht de loftrompet voor beide teams en zeker ook voor de bezoekende supporters die er een sportief en aangenaam duel van maakten.  Een eresaluut maken we hierbij ook voor internationaal scheidsrechter Bart Frigne die het fluitje aan de haak hangt. Bart Frigne wordt op de site van Topvolleybelgium.be terecht omschreven als een immer rustige en correct arbitrerend persoon. Geen show, rustig, resoluut, respectvol…we wensen hem hierbij te danken voor zijn jaren bijdrage aan de volleybalsport.

 

Komende zaterdag trekt Knack Roeselare naar de ajuinenstad om er te zorgen voor een eerste officiële volleybalwedstrijd in de nieuwe sporthal. Het wordt een feest voor Lindemans Aalst, een feest voor de Ajuinen maar zeker ook een feest voor alle volleyballiefhebbers die een deftige pot volley verkiezen in een topaccomodatie boven een stuk vergane nostalgie in een niet gehomologeerde schuur. En zelfs al was de verhuis eerder een noodzaak dan een keuze, toch prijzen we de moed van het bestuur van Lindemans Aalst en duimen met hen mee dat ze hiermee in rustiger vaarwater terecht komen zodat we voor de komende jaren garantie krijgen op mooie en spannende wedstrijden.

 

Brilsmurf

 

Matchreport Knack Volley - Prefaxis Menen 2016-11-19

 

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Pol D'Hulst

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.