Home | Nieuws | From Moscow to Kazan

From Moscow to Kazan

28/01/2019

Met een dag vertraging bereikte Knack Volley, iets na de middag de hoofdstad van de Tataren. Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt in Moscow ging het rond 9.30u Russische tijd (07.30u Belgische tijd) richting de luchthaven. Gelukkig was het gestopt met sneeuwen zodat de geplande middagvlucht naar Kazan perfect op tijd kon opstijgen. De luchthaven lag er ijzingwekkend ijzig bij, maar Russische piloten zijn blijkbaar meer (erger) gewoon.

Coach Steven Vanmedegael en assistant coach Pieter Roessems waren uiteraard genoodzaakt de oorspronkelijke planning flink aan te passen. Geen morgen-fitness en dito video. De tactische bespreking werd daarom in de vooravond gehouden, net voor de het vertrek naar de sporthal voor de training (19.30u-21u).

 

Mathijs “Smetje” Desmet had de eer en het genoegen een jaartje ouder te worden in Moscow: 19 lentes al!!!. Hij was uiteraard nog jarig als de ploeg in Kazan arriveerde. Wie kan dat zeggen? De attente mensen van het hotelrestaurant bezorgden hem na de lunch een taart(je), inclusief kaars. Hij bloosde zowaar, maar at ze toch zonder verpinken op. (Gelukkig niet de kaars …).

 

De extra calorieën was hij in de loop van de avond zo weer kwijt want coach Steven vergastte “one, two, team blue” op een pittige training. De nachtrust zal alvast welgekomen zijn!

 

Oh ja, wie denkt dat Smetje met zijn Moscowse verjaardag een unicum is bij Knack, heeft het mis. Stijn Dejonckheere vierde, weliswaar nog met Menen, ook zijn verjaardag in Moscow. En ja, ook zijn negentiende!

 

Wat zegt men ook weer over “l’histoire”…? Hopelijk de voorbode van een al even mooie carrière voor onze youngster!

 

GDI

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.