Home | Nieuws | Geen puntenverlies voor Knack Volley tegen Topvolley Callant Antwerpen

Geen puntenverlies voor Knack Volley tegen Topvolley Callant Antwerpen

02/04/2017

Rekenen en tellen was niet aan de orde evenmin als speculeren wat nou de beste uitslag zou zijn in de andere duels. Neen, Knack Roeselare heeft zijn eigen lot in handen en kon zich alleen maar tevreden stellen met een driepunter.

Die kwam er finaal na een wedstrijd met twee gezichten. Set nummer één werd mooi binnen gehaald en set twee al te makkelijk, het spel van de thuisploeg was overtuigend en de stand was dan ook terecht. Maar vanaf 21u30 begon een tweede wedstrijd, aanvankelijk kreeg Knack geen bal meer aan de overkant, toch kon het nog bijna ook deze set binnenhalen maar naar het beeld van de prestatie in de set werd het toch een evenzeer logisch verlies. Ook in de laatste set was het met hangen en wurgen maar een opslagreeks van Pieter Coolman en steun van zijn moaten deed het duel weer kantelen van 10-12 naar 16-12. Cox benutte alle kansen en lokale missers brachten de eindwinst nog even in gevaar (21-19) maar puntenverlies werd toch vermeden: 25-19, 25-13, 22-25, 25-20.

 

Bij Antwerpen gingen Niels Huysegoms, Elviss Krastins, Andres Toobal, de gevreesde Jolan Cox, Simon Peeters, Sauli Sinkkonen en de onvermijdelijke en onverslijtbare Dennis Deroey van start. Bij Knack leek Piotr Orczyk voldoende hersteld om de oppositerol op zijn schouders te nemen en mochten Angel Trinidad, Ruben Van Hirtum, Gertjan Claes, Miquel Angel Fornes, Pieter Coolman en Stijn Dejonckheere hem flankeren.

Knack ging het best van start en kon met 8-5 de leiding nemen. Iedereen kwam aan zijn trekken en de receptie stond pal. Maar Simon Peeters speelde ook een bereset en hield zijn ploeg in de running (13-11 serve no-pass, 14-12). Tot 17-14 leeg alles nog speelbaar voor de mannen van Alain Dardenne. Maar dan haalde Gertjan Claes eens niet loeihard maar met een plaatsbal vanaf de servicelijn de tegenstand onderuit (18-14). Een thuispipe landde nog wel op het blok (19-17) maar onze receptie-hoeken Ruben en Gertjan deden de bezoekende coach naar de noodrem grijpen bij 22-18. De 23-18 valt amper te beschrijven en niet voor de winnende aanval maar wel voor de redding van libero Deroey die met een omhaal vijf à zes meter achter de achterlijn in extremis de bal nog over het net kreeg en Stijn Dejockheere noopte de bal te nemen zoniet zou deze pal op de lijn gevallen zijn. Proficiat Dennis en evenzeer Stijn voor dit spektakelstukje. De set eindigde op 25-19.

 

Serverend was de setaanvang langs beide kanten van het net catastrofaal en dus slaan we dit maar best over. De kloof kwam er al snel want van 4-3 (Cox) ging het naar 7-3 en 8-4. Na een moeilijk maar mooi punt van Elviss Krastins voor 10-7 stuikten de roodhemden in elkaar. Een outaanval van Sinkkonen (11-7), ace Pieter Coolman (12-7), Blok Fornes (13-7), Piotr Orczyk met de 14-7, een muur op Simon Peeters (15-7), nog een blok voor de 16-7 en voor de verandering nog eens een blok op Peeters (17-7). Een flitsende uithaal van Orczyk bracht ons de 22-13 en Gertjan Claes aan de achterlijn. Een serve no-pass voor 23-13, gevolgd door een blok van de klaar hangende Coolman op Sinkkonen (24-12) om te eindigen met nogmaals een goede service van Gertjan zonder aanvalsmogelijkheid voor de bezoekers en dus 25-13.

 

Het ging inderdaad al te makkelijk en wat we vreesden werd waar. Peeters maar vooral Cox speelden Knack parten. Bovendien zakte het niveau bij de thuisploeg angstaanjagend en dit weerspiegelde zich in een duidelijke achterstand: 1-2, 2-6, 3-9. Na de 7-11 was het weer bibberen geblazen bij de tegenstander want Mister Claes mocht serveren (8-11 no pass, 9-11 ace, 10-11 no pass). Huysegoms brak de ban want de tweede scheids zag een overduidelijke voetfout van Toobal niet over de middellijn. Niet voor het laatst was er een blinde vlek voor de ogen van de man in het rood. Niet dat Dhr De Buysscher schuld trof aan de spelkwaliteit van Knack maar pinanti is nu eenmaal pinanti, ongeacht je goed of slecht speelt. Een gelijkaardige fase voor de 14-16 waarbij de netfout van Claes zeer dubieus was om nog niet te spreken van het flagrantste wat volgde. Maar hoofdscheidsrechter Paul Herbots kon natuurlijk zijn secundant niet laten vallen, de gebarentaal tussen hem en Steven Vanmedegael sprak echter voor zich. Bij 16-20 kwam Stijn D’Hulst kortstondig aan de pass maar moest bij 16-22 weer de baan ruimen. Maar inmiddels weten we tot wat Knack in staat is en dus bleef het publiek zijn spelers aanmoedigen. Het werd 19-22 met een ace van Trinidad, 21-23 via Pieter Coolman die ook voor de 22-24 tekende. Ruben Van Hirtum liet echter helaas een open scorekans liggen en smashte de bal buiten tot wanhoop van velen: 22-25.

 

Een goede start (2-0 en 5-3) nam als snel een andere wending met veel missers van de thuisspelers (6-9). Matthijs Verhanneman kwam in de plaats van Ruben Van Hirtum, Stijn D’Hulst bij 10-12 in plaats van Angel Trinidad en Arno Van de Velde voor Fornes bij 6-8. Zo stond er dus alweer een nieuwe ploeg op het veld. En dan volgde na 10-12 (blok op Matthijs Verhanneman) de reeds beschreven ommekeer onder de deskundige leiding van rots in de branding Pieter Coolman. Ook Piotr Orczyk was door zijn zwakke periode heen gekomen en een outaanval van Peeters (18-14) gevolgd door een mislukte pipe van Krastings (19-14) deden ons opgelucht ademhalen. Toobal bleef Cox solliciteren en met succes, af en toe ging het fout bij Knack en dus werd het onverwacht weer spannend. Het zou toch geen waar zijn zeker? 21-19 (Cox). Maar na de time-out scoorde Orczyk overtuigend (22-19), Matthijs Verhanneman (aanvallend 24-20) en Piotr Orzyk met een blok maakten een einde aan de vijfde wedstrijd in de play-offs: 25-20.

 

De drie punten bleven dus in het bezit van Knack. Antwerpen moet volgende week Aalst partij geven en is zeker niet kansloos als het zijn niveau nog wat kan opkrikken. Benieuwd of de hel van Mjiende zal branden voor de competitieleider, de buren zouden ons een mooie dienst kunnen bewijzen.

Wie er op deze eerste dag van april wel gerekend en geteld zal hebben denken we is teammanager Stefaan Wybo. Benieuwd of zijn visbokaal groot genoeg was om de vele namen naast die van Brilsmurf erin te krijgen.

Nog vijf moeilijke wedstrijden te gaan, we zagen kapitein Hendrik reeds de opwarming meemaken. Voor wanneer zijn wederoptreden gepland is, daar hebben we het raden naar. Alhoewel de beslissing wellicht zal vallen in de rechtstreekse duels op 14 en 18 april toch mogen deze tegen Haasrode Leuven uit, Menen thuis en Antwerpen uit niet onderschat worden. Ook deze wedstrijden geven drie punten aan de winnaar en nul aan de verliezer. Benieuwd hoe dit uitdraait!

 

Brilsmurf

 

Match report KNACK-Antwerpen 01-04-2017

 

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Pol D'Hulst

Foto's van Jan Vanmedegael

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.