Home | Nieuws | Genieten op en naast het veld op Schiervelde.

Genieten op en naast het veld op Schiervelde.

14/10/2018

Hier zijn we dan weer, na een onderbreking van zes maanden en en na een lange succesvolle sportzomer. En dan hebben we het niet over die ene zeer goede wedstrijdhelft tegen Brazilië die finaal een bronzen medaille opleverde maar des te meer over de atleten, de turnsters, de wielrenners, Red Dragons en de hartverwarmde spontaniteit en enthousiasme van de Cats.

Terwijl ondertussen de pintjesliga davert op zijn grondvesten, ongetwijfeld slechts voor kort, want aan de hypocrisie die de media bevuilt mag je reeds afleiden dan enkelen de pineut zullen zijn en er voor de rest niets zal veranderen. En hoewel ze er in de ‘geleide/vervalste’ loting op het WK-volleybal ook een handje van weg hadden zullen wij, sportliefhebbers die geen applaus geven voor belastingontduikers en malafide makelaars, hopelijk weer bevoorrechte getuigen kunnen zijn van een spannende, beklijvende maar bovenal correcte en respectvolle competitie.

 

Het seizoen ging voor de thuissupporters van Knack Roeselare alvast schitterend van start met het streetfoodfestival dat een echt schot in de roos was!! Fel gesmaakt in de twee betekenissen van het woord. Dus was het aan de spelers om even goed te doen, zeker bij het echte debuut van de nieuwe coach Steven Vanmedegael.

 

Knack ging van start met de opstelling waarvan we moeten uitgaan dat dit bij aanvang van het seizoen de basis wordt : Brett Walsh, Hendrik Tuerlinckx, Pieter Coolman, Matthijs Verhanneman, Sam Holt, Arno Van de Velde en Stijn Dejonckheere. Voor de ploeg met wellicht de langste naam (Amigos Van Pelt St-Antonius Zoersel, kortweg Amigos) kwamen tussen de lijnen : Wim Devolle, Jonathan Devriese, Thomas Hofmans, Robin Blondeel, Jeroen Oprins, Mathias Blondeel en Jesper Ribbens op de libero.

 

De bezoekende Amigos lieten weliswaar het eerste punt noteren maar al snel nam Knack de leiding over (3-2). Op het WK was duidelijk dat de Red Dragons met floatservices te weinig opslagdruk konden produceren en dit vertaalt zich dan ook in de nieuwe aanpak bij Hendrik Tuerlickx die volop en met succes weer beroep doet op zijn powerservice (4-2). Tot 5-5 konden de bezoekers bijblijven maar het vizier van hoofdaanvaller Oprins moest nog op scherp worden gesteld want door zijn missers stond het plots 9-5. Tijd voor coach Van Drom voor een time-out. Sam Holt kwam voor de eerste keer uit zijn pipe/pijp met een mooie score, 10-6. Twee nieuwe missers van Oprins gaven Knack een ruimere marge (14 en 15-9). Het verschil bleef oplopen : 17-10 met een serve en no-pass van Sam Holt, Brett Walsh volgde dit voorbeeld voor 20-12 en dat kunstje deed de Canadees netjes over voor 23-12. Matthijs Verhanneman kreeg de eer om met 25-13 de eerste set binnen te halen. Hiermee haalde Knack Roeselare als eerste ploeg een set binnen op de voet gevolgd op de andere velden door Aalst, Maaseik en Achel.

 

Was het nu door het wervelend massaspektakel van Hypnosis tussen de twee sets, of iets anders? In elk geval keek Knack in het begin van set twee al snel tegen een achterstand aan (0-2, 3-8). Nochtans vroeg het publiek bij de eerste service de videochallenge aan voor een ace maar werd hierin, om technische redenen, niet gevolgd. Het scoreverloop bood een uitermate interessante invalshoek, meer bepaald om te weten hoe dit nieuwe team terug kon vechten. En dat deed het met brio want bij 13-13 was de kloof ‘verschwunden’. Tijdens deze remonte konden we al duidelijk merken dat het snor zit spelverdeler en hoofdaanvaller. Dit laatste noteerden we bij de 11-13 waarbij Walsh een monsterpass afleverde voor Straffen Hendrik. Het was zelfs erop en erover (15-13, 18-14). Toch liet Knack de set nog ontsnappen door aanvallend plots niet meer in staat te zijn te scoren en dit ook door enkele onzekere recepties. Een ace van Oprins gaf de 19-19 en terwijl coach Vanmedegael in de time-out zat haalde Maaseik met de vingers in de neus set twee binnen. De landskampioen zou op het einde van de avond als eerste ploeg ook drie sets binnenhalen, daar waar Knack nog wat werk voor de boeg had. Na de time-out kreeg certitude Tuerlinckx de bal toegespeeld en het vervolg liet zich raden. De 21-19 was ook van zijn hand na een machtige redding ver buiten de zijlijnen van Brett Walsh!! Maar nu stond het vizier van Oprins wel scherp en Jeroen beende met twee opeenvolgende punten zijn ploeg langszij: 21-21. Amigos haalde het verrassend met 22-25.

 

Na dit toch wat onverwachte setverlies werd in set drie en vier orde op zaken gesteld.  In set drie een snelle 3-0. Markant feit : de tweede scheidsrechter floot bij 6-2 (ace Tuerlinckx) voor een time-out voor de bezoekers maar dat had coach Van Drom zo niet begrepen en dus bleef hij de volle tijd van de ‘opgelegde’ onderbreking in discussie met de man in het rood. Tot 10-7 (netrolace Oprins) bleef de schade beperkt voor de bezoekers maar dan was het hek van de dam: 13-8, 19-9 (want de speler van het jaar was volop onder stoom geraakt en werd veelvuldig in stelling gebracht). Terecht kreeg Hendrik Tuerlinckx na de wedstrijd vanwege de bezoekende coach ook de nieuwe trofee ‘star of the game’ toegewezen. Bij 19-11 was de wedstrijd in Gent ten einde, bij 24-19 deze in Menen waar onze buren toch wel een pandoering kregen van Aalst. Wie anders dan onze skipper scoorde de 25-19?

De start in set vier was weer verschroeiend: 10-2. Brett Walsh liet zich scorend geregeld opmerken en meer en meer begonnen we ons de vraag te stellen indien we een nieuw gouden duo (à la Depestele-Contreras) in de ploeg hebben? Sam Holt mocht na zijn mooie 18-12 langs de kant voor Ruben Van Hirtum. Brett Walsh bood bij de 24-14 het eerste wedstrijdpunt aan en toch moest er nog een time-out volgend bij Knack (24-17) om met de juiste focus de wedstrijd te beëindigen: 25-17.

 

Aanstaande woensdag heeft de ploeg een nieuwe kans om zich verder op elkaar in te spelen vooraleer het grote werk eraan komt. De stroppen uit Gent zullen dan voor het eerst aantreden voor hun nieuwe burgemeester. De winnaars en verliezers in het volley zijn gekend, vanavond kennen we deze in de politiek.

 

Brilsmurf

 

Statistieken van Knack Volley - Amigos Zoersel

 

Foto's van Jo Naert

Foto's van Bart Vereecke

Foto's van Jan Vanmedegael

Foto's van Lieven Stroobant

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
vivium
Tomabel
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.