Home | Nieuws | Gevaarlijke verplaatsing naar Haasrode Leuven

Gevaarlijke verplaatsing naar Haasrode Leuven

13/12/2019

Een uitstap naar de (kleine) sporthal van BDO Haasrode Leuven is nooit een geschenk. En vooral niet als deze wedstrijd geprangd ligt tussen twee Champions League wedstrijden. Maar ook thuisploeg Haasrode Leuven speelde de voorbije week Europees. Het versloeg dinsdagavond het Turkse Tokat Belediye Plevne met knappe 0-3 cijfers (25-27, 16-25, 23-25) in de CEV Volleyball Challenge Cup. Met terugwedstrijd op dinsdagavond, wel in de Sport Oase in Leuven omdat dan Europese regels gelden.

BDO Haasrode Leuven is een team waarvoor men steeds op zijn hoede moet zijn. Getuige hun 2-3 winst op bezoek bij Lindemans Aalst in de halve finale van de Beker van België. Een exploot dat jammer genoeg geen vervolg kende voor de Leuvenaars in de terugwedstrijd. Op bezoek bij Knack Volley begin november won de thuisploeg met 3-0 (25-20, 25-21, 25-21) van Haasrode Leuven. Met een héél sterke Hendrik Tuerlinckx aan het kanon die afwerkte aan 79% en in het totaal 20 punten scoorde (15 aanvallen, 1 ace, 4 bloks). De kans is echter groot dat Knack Volley het zaterdagavond zonder Hendrik zal moeten doen. Bij 7-7 in set 3, in de CL- match tegen Kedzierzyn van dinsdagavond, moest de Roeselaarse opposite naar de kant met een voetblessure. “De ligamenten van de kleine teen van mijn linkervoet werden geraakt”, legt Hendrik uit. “Gelukkig werd het geen breuk. Opgelopen bij een sprong zoals ik er duizenden doe. Het wordt afwachten of ik zaterdag in Haasrode Leuven kan spelen. De focus ligt alleszins volledig op de Champions League match van volgende week dinsdag in Novi Sad. Als er enig risico is, dan blijf ik in Haasrode zeker aan de kant.”

 

Voor Knack Volley zal het erop aankomen om na de zware thuisnederlaag tegen Zaksa Kedzierzyn-Kozle de knop om te draaien. Eerst tegen Haasrode Leuven en vervolgens tegen Novi Sad.  De Poolse landskampioen was dinsdagavond een maatje te groot voor het team van coach Steven Vanmedegael. In de strijd om de tweede plaats in Pool E is er nog geen man overboord. Maar dan moet er wel dinsdagavond gewonnen worden in Novi Sad. De Serviërs verloren al twee keer, uit in Kedzierzyn en thuis van Friedrichshafen. Daar drie punten pakken wordt de opdracht voor Knack Volley. Er wordt zondagochtend al afgereisd naar Novi Sad om niks aan het toeval over te laten en goed voorbereid aan de wedstrijd te kunnen starten.

 

eejo

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang alle nieuwtjes van Knack Volley in je mailbox!

* Verplicht veldKnack
ISS
Baloise
Volvo
Dovy Keukens
Patrick
Fine Fleur
Alheembouw
Decostere Accountancy
Roeselare
Filou
Durabrik
Door deze site te gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Cookies kunnen worden beheerd in uw browser of de apparaatinstellingen.